06.08.2007. / 08:04

Autor: Martina Čizmić

NOVA AFERA

Solidum nema građevinsku dozvolu

Trgovački centar Solidum u Zagrebu, koji je u vlasništvu Željka Žužića, nije dobio građevinsku dozvolu koju je tražio za rekonstrukciju i prenamjenu bivših objekata tvornice namještaja Šavrić, gdje danas posluje.

Objekti koji su preuređeni u trgovački centar imali su svoje građevinske dozvole, ali iz 1970.-ih godina, a za rekonstrukciju i prenamijenu bila je potrebna nova. Tvrtka je 9. ožujka 2004. podnijela zahtjev za izdavanje građevinske dozvole, ali joj je u srpnju 2005. odbijen.

Bez obzira na odbijenicu, objekt je rekonstruiran i prenamijenjen, te je u svibnju 2004. otvoren centar Solidum u Jankomiru. Kako nema građevinsku dozvolu, centar nema ni uporabnu dozvolu. Direktorica trgovačkog centra Snježana Tanasovski rekla je da trgovački centar ima građevinsku dozvolu i rješenje da do kraja ove godine ishodi uporabnu dozvolu. U gradskom uredu rekli su da nakon odbijenice Solidum Žužić nije ponovno tražio dozvou.

Vezane vijesti

Sukob interesa: Tajkunu Željku Žužiću u sporu sudi supruga?

Sukob interesa: Tajkunu Željku Žužiću u sporu sudi supruga?

Na Općinskom sudu u Velikoj Gorici sutkinja Vesna Žužić, supruga vlasnika Soliduma Željka Žužića i majka Hrvoja Žužića osuđenog na pet godina zatvora… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika