06.08.2007. / 10:22

Autor: Marijana Zrinjski

MISA ZA DOMOVINU

Sanader kritizirao propovijed šibenskog biskupa

Premijer Ivo Sanader jučer je u Kninu nakon mise za Domovinu oštro kritizirao propovijed šibenskog biskupa Ante Ivasa s jasnom protuevropskom porukom.

"Nitko osim nas samih neće pisati hrvatsku povijet. Nema te svjetske sile niti bilo kakve institucije koja bi mogla mijenjati povijesnu istinu. Što Hrvatska učvrsti bolje svoj međunarodni položaj, a to znači što prije uđe u NATO i EU to ćemo biti sigurniji, pa i u smislu da nitko neće ni pokušati mijenjati povijesnu istinu Domovinskog rata. Mi znamo da smo bili napadnuti i da nam je bila sveta dužnost i zadaća obraniti i osloboditi Hrvatsku", kazao je Sanader. Pater je u propovijedi govorio protiv Haaškog suda, Europske unije i NATO-a, a misu je posvetio, među ostalima, predenima selektivnoj svjetskoj pravdi koja je velikoj većini neshvatljiva što je kobna sjena nad današnjim danom. Kazao je da su u Hrvatskoj nametnuti nekli novi tužitelji i suci. Protiv je i tvz. etičke oluje koja ruši mjerila dobra i zla, a koju je opisao kao oluju neodgovorne slodobe i demokracije koja obezvrjeđuje i ruši životne temelje braka, obitelji, začeća, rađanja i odgovornosti.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika