06.08.2007. / 15:17

Autor: Nina Tomljanović

HRVATSKA

Sanader: "Riječ je jeftinoj predizbornoj kampanji"

"Ja ću vjerojatno predložiti Europskoj komisiji da se negdje u Hrvatskoj, u Zadru ili Divuljama, uspostavi regionalni centar koji bi koordinirao akcije u slučaju nepogoda za jugoistočnu Europu", kazao je premijer Sanader

"Procjenjujem da je riječ o jednoj jeftinoj predizbornoj kampanji i demagogiji", tako je premijer Ivo Sanader ocijenio nedavne izjave čelništva SDP-a, da će dolaskom na vlast raspisati referendum za ulazak u NATO. Sanader je dodao da nema potrebe te da referendum za NATO nije predviđen u hrvatskom Ustavu.

Premijer Sanader osvrnuo se i na požare koji se iz BiH šire u Hrvatsku, rekavši kako je to jedinstven slučaj u međunarodnoj situaciji. "Ne znam postoji li sličan slučaj u Europi, tražit ću od naše diplomacije da nam to kaže. U svakom slučaju mora se uspostaviti što uža suradnja između Hrvatske i BiH, ali je pitanje kada će BiH uspostaviti svoje vatrogasne postrojbe jer su naši kanaderi odlazili preko granice i gasili požare u BiH, no bez vatrogasaca na zemlji, požar se ne može ugasiti", kazao je premijer.

Također je podsjetio da je Hrvatska poslala kanader i u Makedoniju kada je vatra gotovo ušla u Bitolu te je makedonska vlada uputila zahvalu zbog, kako su napisali, činjenice da je hrvatski kanader spasio dva sela u okolici Bitole. "Ja ću vjerojatno predložiti Europskoj komisiji da se negdje u Hrvatskoj, u Zadru ili Divuljama, uspostavi regionalni centar koji bi koordinirao akcije u slučaju nepogoda za jugoistočnu Europu", kazao je, dodavši da ukoliko se prihvati njegov prijedlog, da bi taj centar financirala Europska unija.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika