06.08.2007. / 15:55

Autor: Nina Tomljanović

PDV

Kajin za smanjenje PDV-a za hranu

Po mišljenju Kajina, građane bi od poskupljenja trebalo zaštititi smanjenje poreza za hranu, najprije na prijelaznih deset posto, a zatim na pet posto

Damir Kajin potpredsjednik IDS-a danas je na konferenciji za novinare održanoj u Rijeci istaknuo IDS-ov zahtjev da se zbog ekstremne suše u zemlji PDV na hranu smanji na 5 posto.

Potpredsjednik Istarskog demokratskog sabora očekuje drastično poskupljenje hrane. Po njegovu mišljenju, građane bi od poskupljenja trebalo zaštitit smanjenje poreza za hranu, najprije na prijelaznih deset posto, a zatim na pet posto.

Kajin je govoreći o, kako je ustvrdio, presporom rješavanju otvorenih graničnih pitanja sa Slovenijom, ocijenio da je slovenski prijedlog arbitraže samo manevar prije preuzimanja slovenskog predsjedanja EU. Hrvatski protuprijedlog rješavanja pitanja razgraničenja, ustvrdio je, također odgađa rješenje.

Zatvaranje niza malograničnih prijelaza na hrvatsko-slovenskoj granici, u sklopu uvođenja schengenskog režima, Kajin smatra, da će unazaditi život i suradnju ljudi uz granicu.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika