06.08.2007. / 17:16

Autor: Nina Tomljanović

PITANJE KOSOVA

Koštunica: Novim pregovorima do kompromisa

Prema njegovim riječima, i u novim pregovorima Srbija i Rusija će zastupati zajedničku principijelnu politiku zasnovanu na poštovanju osnovnih načela međunarodnog prava

Predsjednik srbijanske Vlade Vojislav Koštunica ocijenio je danas da novi pregovori o budućem statusu Kosova "otvaraju mogućnost" da se dođe do kompromisa. "Novi pregovori sa novim posrednicima otvaraju mogućnost da se dođe do kompromisnog rešenja, koje će zadovoljiti i suštinske interese Srbije i suštinske interese albanske nacionalne manjine u Pokrajini", kazao je Koštunica.

Prema njegovim riječima, i u novim pregovorima Srbija i Rusija će zastupati zajedničku principijelnu politiku zasnovanu na poštovanju osnovnih načela međunarodnog prava.

"Od posebne je važnosti da što veći broj država koje su članice Vijeća sigurnosti, i naravno da što veći broj evropskih država podrži ovu politiku, kako bi se došlo do sporazumnog rešenja budućeg uređenja Pokrajine", naveo je predsjednik srbijanske Vlade.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika