Objavljeno u Nacionalu br. 612, 2007-08-07

Autor: Maroje Mihovilović

U PAKLU DROGE I ALKOHOLA

Poroci uništili hollywoodsku zvijezdu

GLUMICi LINDSAY LOHAN zbog nedavnih prometnih prekršaja, nastalih jer je ovisna o drogi i alkoholu, prijete zatvorska kazna i kraj uspješne karijere

Glumac Rob Schneider obučen kao Lindsay Lohan u emisiji Jaya Lenoa nakon njenog uhićenja; na potkoljenici ima zavezanu bočicu s uređajem koji mjeri količinu alkoholaGlumac Rob Schneider obučen kao Lindsay Lohan u emisiji Jaya Lenoa nakon njenog uhićenja; na potkoljenici ima zavezanu bočicu s uređajem koji mjeri količinu alkoholaMlada glumica Lindsay Lohan u sve je većim nevoljama sa zakonom, a američki pravnici tvrde da će se nakon nedavnih prometnih prekršaja, što ih je počinila pod utjecajem alkohola i droge, teško izvući od zatvora. Njezina ovisnost od alkoholu i drogama nije više djevojačka nepodopština nego opasni medicinski problem, koji je ugrožava i tjelesno i duševno.

U utorak, 24. srpnja nakon ponoći, u Malibuu kraj Los Angelesa 21-godišnja Lindsay Lohan s pomoćnicom Tarin Graham ušla je u lokal i srele su pomoćničina dečka s trojicom prijatelja. Mladići su se svidjeli Lindsay pa je pomoćnici, s kojom je pošla kući, rekla da svu četvoricu SMS-om pozove k njoj na zabavu. Kad su četvorica momaka došli pred njezinu kuću, zabava je već počela, a čuvari su na zabavu pustili samo pomoćničina mladića i jednog njegova prijatelja, dok su ostala dvojica ostali pred vratima. Zabava je bila burna, Lindsay je neumjereno pila, stalno imala čašu u ruci, a jedan je mladić otkrio da je s njom uživao u kokainu.

Kad se Tarin Graham posvađala s mladićem, glumica se umiješala. Pomoćnic je pak na to usred svađe dala otkaz rekavši joj da za nju više neće raditi, što je glumicu razjarilo. Tarin Graham i njezin mladić izišli su iz kuće i nastavili se svađati, a sad već bivša pomoćnica sjela je u auto spremna da ode. Trojica prijatelja njezina mladića - onaj koji je bio s njima na zabavi te dvojica koji su čekala vani - sjedili su u automobilu i čekali pomoćničina mladića da i oni krenu. Uto je iz kuće izišla bijesna Lindsay Lohan, sjela za upravljač automobila u kojem su sjedila trojica mladića i upalila motor. Velikom brzinom krenula je za pomoćnicom, koja je upravo počela voziti. Jedan od mladića, vidjevši da Lindsay Lohan nije pri sebi, uspio je otvoriti vrata i skočiti iz automobila, a Lindsay Lohan je, manevrirajući, prešla kotačem preko njegove noge. Preostala dvojica ostali su u autu.


Tarin Graham svojim je autom pošla autocestom koja iz Malibua pacifičkom obalom vodi prema L.A-u, a Lindsay LohanHIT KOMEDIJA 'Šašavi petak' s Jamie Lee CurtisHIT KOMEDIJA 'Šašavi petak' s Jamie Lee Curtis zaletjela se za njom. Mladić na mjestu suvozača pokušao ju je spriječiti i preuzeti upravljač, ali ga je ona presjekla: “Ako to pokušaš, tužit ću te.” Obojica mladića u automobilu molili su je da stane, ali se ona na te njihove molbe nije obazirala. Jurila je brzinom od skoro 200 kilometara na sat, te je uskoro dostigla automobil svoje dotadašnje pomoćnice i počela kružiti oko nje. Mladići su je upozoravali da bi se mogla pojaviti policija, a ona je uzvratila: “Ne mogu ja upasti u nevolju. Slavna sam, mogu sve što mi se jebeno sviđa.”

Pomoćnica je pak ubrzala i u jednom trenutku pobjegla, pa ju je Lohanica izgubila iz vida. No bila je uvjerena da je pomoćnica pošla prema majčinoj kući u Santa Monici. Kad je stigla do te kuće, majka njezine dotadašnje pomoćnice Michelle Peck upravo se vraćala kući svojim autom, u kojem je bila još jedna osoba. Vidjevši kako netko pristiže luđačkom brzinom i skreće prema njezinoj kući, umjesto da iziđe iz auta, odlučila je pobjeći. Vozila je brzo niz cestu, a Lohanica je pohitala za njom. Majka pomoćnice nije imala pojma tko je u autu koji je prati. U panici je mobitelom nazvala policiju i potužila se da je netko progoni. Policajci su joj savjetovali da se što više približi njihovoj postaji.

Jurnjava se nastavila, a Michelle Peck i Lindsay Lohan nekoliko su puta projurile kroz crvena svjetla. Jedan od mladića upozorio je Lohanicu da se približavaju policiji, ali je tvrdoglavo ponavljala: “Slavna sam. Ništa mi se ne može dogoditi.” Oba automobila zaustavila su se na parkiralištu uz policijsku postaju. Policajci su opkolili putnike iz drugog auta, koji su već izašli van. Lindsay Lohan policajcima je hladno rekla da ona nije vozila, nego jedan od mladića, ali su obojica rekli da to nije istina, nego da je vozila ona. Policajci su Lohanicu htjeli podvrgnuti alkotestu, ali je ona odbila puhati. Pristala je na dva druga testa kojima se utvrđuje je li netko pod utjecajem alkohola. Zatražili su da prstom pogodi svoj nos, te da hoda po ravnoj crti, a ona nije mogla ni jedno ni drugo. Kod nje su našli manju količinu kokaina, za koji je ona tvrdila da nije njezin, nego da ga je našla u automobilu.

MERCEDES SL65 glumica je razbila nakon utrke s paparazzima na Beverly HillsuMERCEDES SL65 glumica je razbila nakon utrke s paparazzima na Beverly HillsuUhitili su je i priveli, a na policiji joj je izvađena krv za analizu. Bila je alkoholizirana daleko iznad dopuštene razine. Uzeti su joj otisci prstiju, snimljena je za policijsku kartoteku, a na fotografiji se jasno vidi da je pijana kao letva. Uslijedile su kaznene prijave zbog posjedovanja droge i prijevoza droge motornim vozilom, te prekršajne prijave zbog vožnje pod utjecajem alkohola i vožnje bez vozačke dozvole, koja joj je zbog prethodnih prometnih prekršaja već bila oduzeta. Puštena je sutradan na slobodu uz jamčevinu od 25.000 dolara.

Dogodilo se to samo tjedan dana nakon što je izišla iz centra za odvikavanje odvikavanju od alkohola i droge, u kojem je provela 45 dana, što je očito bilo posve nedjelotvorno. Štoviše, dopustila je da joj na nogu stave uređaj koji u određenim vremenskim razmacima, analizirajući znoj na njenoj koži, javlja ako ima alkohola u tijelu. Na rehabilitaciju je otišla 28. svibnja, dva dana nakon što je u L.A.-u pijana izazvala prometnu nezgodu, a ni ta joj nije bila prva. Niz prometnih nezgoda pod utjecajem alkohola i droga pokazuje kako nemilice uništava svoj život i karijeru.

Lindsay Lohan rodila se 2. srpnja 1986. u newyorškoj četvrti Bronx, mladost je provela na Long Islandu. Zarana je počela raditi kao dječji model, a s deset je godina dobila prvu ulogu u televizijskoj sapunici. Pretpostavlja se da je već tada bila žrtva očeva tjelesnog i duševnog zlostavljanja. O pojedinostima njezina privatnog života nije se mnogo znalo kad se 1998. kao 12-godišnjakinja istaknula ulogom blizanki u filmu “Zamka za roditelje”. Nekoliko godina poslije stekla je, zahvaljujući hitovima “Šašavi petak” i “Mean Girls” (“Djevojke zla“), status najveće tinejdžerske zvijezde u Hollywoodu. Uskoro je promijenila smjer karijere: umjesto u srednjoškolskim komedijama odlučila je glumiti ljubavnim filmovima za mlade, a ujedno sudjelovati i u ozbiljnim i zahtjevnim filmskim projektima, ne bi li se nametnula kao najveća zvijezda generacije. Počela i pjevati pa je snimila nekoliko albuma.

Vrlo rano pričalo se o opijanju, drogiranju, razmaženom ponašanju i poremećajima u prehrani, a u tabloidima su zaredali senzacionalistički napisi o tučnjavama sa suparnicama. Njezin imidž okorjele tulumašice potvrdila je i javna podrška Kate Moss, koju je Lindsay Lohan godinama isticala kao svog idola. Obje su dobile golem publicitet kad su se pred paparazzima ljubile u usta i erotično plesale. Nagađalo se i o njezinu tjelesnom zdravlju. Prije nekoliko godina bvila je punašna, a javnost su nedavno prestravile fotografije na kojima je zastrašujuće mršava, pa se zaključilo da boluje od prehrambenog poremećaja. Priznala je da boluje od bulimije i ponekad se drogira.

POLICIJSKA snimka Lindsay Lohan za kartoteku nakon uhićenjaPOLICIJSKA snimka Lindsay Lohan za kartoteku nakon uhićenjaRoditelji su joj razvedeni, s ocem Michaelom, koji je iz raznih razloga nekoliko puta bio u zatvoru, uopće ne razgovara. Majka Dina zbog njegova je agresivnog ponašanja devet puta tražila da mu se sudski zabrani da joj se približava. Početkom ove godine on je izdržao dvogodišnju zatvorsku kaznu iz zatvora izišao - kako on sam tvrdi - kao novi čovjek. On je 2005. pijan počinio tešku prometnu nesreću i fizički napao prisutne, pa ga je sudac osudio i zbog sličnog nasilničkog ponašanja u prošlosti. Već je bio u zatvoru prije desetak godina, ali zbog financijskih kažnjivih djela i pronevjere. Lindsay Lohan s ocem je uvijek bilo teško i uopće ga više nije htjela vidjeti. To ga je - veli on - potaknulo da promijeni svoj život te se nedavno u zatvoru okrenuo vjeri i čak postao propovjednik. Navodno je sada spreman pomoći kćeri, jer je ona, nažalost, pošla njegovim stopama.

A majka Dona Lohan navodno je kriva za kćerino posrtanje. Optužuju je da luduje za divljim zabavama, stalno noću izlazi i neumjereno se provodi, posebno nakon što se razvela. Dobila je nadimak “partijanerska majka”. Ona pak objašnjava da odlazi na zabave samo kako bi upoznala prijatelje svoje kćeri i posavjetovala je s kim da se druži, a s kim ne. Lindsay Lohan je prije nekoliko mjeseci, dok se liječila od ovisnosti, časopisu GQ priznala da joj treba stalni ljubavni partner i da upravo razmatra koga da izabere od petorice koji joj se sviđaju. Majka tvrdi da ona nije odgovorna za kćerinu razuzdanost, a najmanje za njezin alkoholizam koji je “genetski naslijedila od oca”.

Nevolje Lindsay Lohan sa zakonom počele su prije nekoliko godina. Uhvaćena je 4. prosinca 2003. u L.A.-u kako prebrzo vozi i kažnjena globom pred sucem za maloljetnike. Sljedeći put uhvaćena je kako prebrzo vozi 18. listopada 2004. na Beverly Hillsu i iznova kažnjena. U zapadnom Hollywoodu 4. listopada 2005. prebrzo je vozila pod utjecajem alkohola i zabila se u kombi, zbog čega je podignuta optužnica s odštetnim zahtjevom vrijednim 200.000 dolara, ali suđenje još nije održano. U studenome iste na Beverly Hillsu prošla je kroz crveno svjetlo, za što je kažnjena globom, kao i za prebrzu vožnju u listopadu 2006. Sudac ju je upozorio da će biti strože kažnjena bude li se i dalje tako ponašala pa je ona u siječnju 2007. otišla u centar za odvikavanje od alkohola i droge, gdje je ostala mjesec dana. Sljedeći teški incident dogodio se već 13. ožujka 2007. kad ju je jedan fotograf javno optužio da ga je udarila majčinim BMW-om, ali on je nije sudski gonio jer je možda postignuta izvansudska nagodba.

A 26. svibnja uhićena nakon što se svojim mercedesom zabila u zid na Beverly Hillsu. Policija je utvrdila da je opet bila pod utjecajem alkohola, a kokain je pronađen u automobilu. Dva dana poslije opet se našla u centru za odvikavanje “Promises” (“Obećanja“) u Malibuu. Otišla je 13. srpnja i odmah otišla na provod u Las Vegas, gdje je zamijećeno da na nozi ima uređaj za nadzor potrošnje alkohola. Idućih se dana zabavljala, sve do kobnog 20. srpnja, kad je luđački autom progonila ljude po Santa Monici.

Luda potjera u automobilu

Glumica Lindsay Lohan nedavno je uhićena nakon jurnjave po Santa Monici za pomoćnicom Tari Graham i majkom dotadašnje pomoćnice Michelle Peck. Policija ju je zaustavila tik uz policijsku stanicu. Bila je pijana, vozila je bez dozvole a u automobilu je pronađen kokain. Incident se dogodio tjedan dana nakon što je bila na liječenju od droge i alkohola.

Pomirba na tulumu

Lindsay Lohan se družila s Paris Hilton, bile su najbolje prijateljice i izlazile su u burne provode, ali su se posvađale prije nekoliko mjeseci. Obnovile su prijateljstvo 4. srpnja na tulumu u povodu proslave Dana nezavisnosti, koji je na plaži u Malibuu organizirala Lindsay Lohan.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika