07.08.2007. / 09:50

Autor: Nina Tomljanović

PREDSJEDNIČKA NOMINACIJA

Hillary Clinton u vodstvu pred Obamom

Ispitivanje Gallupa za američke novine USA Today provedeno proteklog vikenda na 1012 ispitanika pokazalo je da Hillary Clinton među demokratima ima potporu od 48 posto, a Obama 26 posto. Bivši senator Sjeverne Caroline John Edwards na trećem je mjestu s 12 posto

Novo ispitivanje javnog mnijenja je pokazalo da je senatorica New Yorka Hillary Clinton značajno povećala svoju prednost pred senatorom Illinoisa Barackom Obamom u natjecanju za demokratsku predsjedničku nominaciju nakon spora oko vanjske politike.

Ispitivanje Gallupa za američke novine USA Today provedeno proteklog vikenda na 1012 ispitanika pokazalo je da Hillary Clinton među demokratima ima potporu od 48 posto, a Obama 26 posto. Bivši senator Sjeverne Caroline John Edwards na trećem je mjestu s 12 posto.

Najtraženije američke novine ističu da je Clinton povećala popularnost za osam posto, dok je Obama izgubio dva postotna boda u odnosu na prošli mjesec.

Ispitivanje je pokazalo da bivšeg gradonačelnika New Yorka Rudya Giuliania, među republikancima, podupire 33 posto građana, bivšeg senatora Tennesseea Freda Thompsona 21 posto, senatora Arizone Johna McCaina 16 posto, a bivšeg guvernera Massachusettsa Mitta Romneya 8 posto.

USA Today te rezultate objašnjava time što Hillary Clinton svojeg glavnog suparnika prikazuje kao neiskusnog i naivnog u vanjskoj politici. Njezini birači su rekli da bi se ona, bolje od Obame, kao predsjednica nosila s problemom terorizma, ratom u Iraku i odnosima s neprijateljskim zemljama.

Vezane vijesti

'Bush je kriv za sve'

'Bush je kriv za sve'

Oko dvije trećine Amerikanaca vjeruje da je bivši američki predsjednik George Bush odgovoran za loše stanje američke ekonomije dok nešto manji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika