07.08.2007. / 15:15

Autor: Martina Čizmić

POŽARI

Smiruje se stanje oko Dubrovnika

Požari na dubrovačkom području smiruju se zbog prestanka bure, ali i napora vatrogasaca. Još je aktivan požar na brdu Srđ koji je prijetio i gradskim naseljima Gružu i Sustjepanu. U gašenju ponovno sudjeluju dva kanadera i jedan helikopter. Požar koji se jučer proširio na područje Konavala također je pod nadzorom.

Održana je i sjednica Gradskog poglavarstva na kojoj je bilo govora o greškama koje su se dogodile tijekom požara. Istaknuto je da je na Bosanki greškom zatvoren vodovodni ventil koji vodi do tog naselja, a u Šumetu u Rijeci Dubrovačkoj i Čibači u Župi Dubrovačkoj vode nije bilo zbog izgorjelih elektroinstalacija. Prema podacima dubrovačke Šumarije do sada je izgorilo oko 2965 hektara.

Na sjednici je bilo govora i o sanaciji požarom zahvaćenih područja. Ministarstvo obrane priopćilo je da su dva kanadera na terenu, treći je na redovnom servisu, a četvrti je prizemljen zbog kvara i biti će osposobljen za let do sutra.

Vezane vijesti

Vlahušić zadovoljan turističkim rezultatima

Vlahušić zadovoljan turističkim rezultatima

U prvih pet mjeseci na području grada Dubrovnika ostvareno je 157.214 ili 12 posto više dolazaka i 493.167, to jest 17 posto više noćenja nego u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika