07.08.2007. / 15:50

Autor: Martina Čizmić

UTAH, SAD

Šestorica rudara zarobljena u rudniku

Šest rudara ostalo je zarobljeno kada se u rudniku ugljena Crandall Canzon Mine urušilo jedno okno. Jačina urušavanja bila je tolika da su seizmolozi pomislili da je potres. Sveuilište Utah javilo je da su zabilježili podrhtavanje zemlje magnitude 3,9 po Richteru.

Rudari su zarobljeni u odvojenom dijelu rudnika na dubini od 450 metara, gotovo 4,5 kilometara od ulaza u rudnik. Vlasti nemaju nikakvi podataka da li su rudari živi ili mrtvi. Spasioci su pokušali izbušiti paralelno okno kako bi došli do rudnika, ali su ih urušavanja kamenja spriječila. Tijekom dana će pokušati izazvati niz eksplozija ne bi li učvrstili područje i time si olakšali potragu.

Šerif je izjavio da su šanse da se do rudara dođe na vrijeme male, ali kako neće odustati. Ugljen iz tog rudnika koristi se za pokretanje dviju elektrana u blizini. Federalni inspektori izdali su nekoliko stotina upozorenja zbog kršenja sigurnosnih propisa u rudniku i kaznili vlasnika sa 152 tisuće dolara. Međutim, vlasnik rudnika Robert Murray istaknuo je kako su do sada imali izvrsne rezultate i kako je to veoma siguran rudnik.

Vezane vijesti

Eksplozija u rudniku u Ukrajini: 16 mrtvih, 10 nestalih

Eksplozija u rudniku u Ukrajini: 16 mrtvih, 10 nestalih

Šesnaest je rudara poginulo, a deset se smatra nestalima nakon eksplozije u rudniku "Istočna Suhodolskaja" u području Luganska na istoku Ukrajine,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika