07.08.2007. / 19:31

Autor: Martina Čizmić

HRVATSKO KULTURNO VIJEĆE

Uvesti registar piromana

Ogorčeni nedostatcima u gašenju požara, oglasili su se iz Hrvatskog kulturnog vijeća. Oni ističu da su katastrofalni požari ukazali na promašenost sustava zapovjedanja u kriznim situacijama, nekoordiniranost među službama, kaotičnost u prihvatu dobrovoljnih gasitelja, nepravodobno obavješćivanje javnosti te postpuno nesnalaženje državnog vrha.

Smatraju da ovakva situacija traži proglašenje izvanrednog stanja u velikom dijelu južne Hrvatske. Vjeruju da je na djelu organizirano podmetanje požara unutar i u blizini hrvatskih granica, te tempirano na određene datume i uz pogodne meteorološke prilike.

Ocijenjuju da su rekacije državnog vrha bile loše te traže uspostavu logičnog i modernog sustava borbe protiv požara, upućivanje 60 posto vatrogasaca sa sjevera zemlje u Dalmaciju u kritičnom razdoblju ljeta, pojačan nadzor nad granicom i sustav suvremeno opremljenih promatračnica, edukaciju stanovništva i turista. Predlažu i otvaranje registra piromana te njihvo nadzor u kritičnim mjesecima.

Vezane vijesti

F1 - Požar u boksu Williamsa, devetero u bolnici

F1 - Požar u boksu Williamsa, devetero u bolnici

Nakon senzacionalne pobjede Pastora Maldonada na Velikoj Nagradi Barcelone u boksu Williamsa izbio je veliki požar u kojem je ozlijeđeno 30 osoba od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika