08.08.2007. / 16:17

Autor: Martina Čizmić

POSLJEDICE SUŠE

Na Kornatima uginulo gotovo 1500 ovaca

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković posjetio je danas otok Kornat, na kojem je zbog dugotrajne suše i presušenih prirodnih pojila za stoku uginulo oko 1500 ovaca.

Ministar je istaknuo da je situacija veoma kritična i da je voda stigla u posljednji trenutak. Rekao je da se pomor ovaca mogao izbjeći pravovremenom reakcijom.

Na Kornate je tijekom posijepodneva došao i vodonosac Hrvatske ratne mornarice koji će pomoći da se napune sva pojilišta i time rješiti problem nedostatka vode. Brod DBM-82 ispustio je više od 230 tona slatke vode na pojilištu Tarac. Helikopter MI-8 MTV ispustio je ukupno 20 tona vode na dva pojilišta.

Na otok je stigla i veterinarska inspekcija Šibensko-kninske županije te stručnjaci Veterinarskog zavoda iz Splita koji će uzeti uzorke uginulih ovaca i dogovoriti neškodljivo uklanjanje lešina. Nakon popisivanja štete razmotriti će se način na koji će se vlasnicima uginule stoke nadoknaditi šteta.

Vezane vijesti

Kornati - Vrdoljakov "Vir“

Kornati - Vrdoljakov "Vir“

Iako novi zakon o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata tek treba biti usvojen, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja Ivana Vrdoljaka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika