09.08.2007. / 08:16

Autor: Nina Tomljanović

DEN HAAG

Tužiteljstvo se protivi puštanju Gotovine u kućni pritvor

Savjetnik glavne haaške tužiteljice Carle del Ponte ne dvoji da će se haaško tužiteljstvo tome protiviti, no o formi, kaže, zasad ne može govoriti jer podnesak Gotovinine obrane još nije stigao do njih

''Protivimo se puštanju na slobodu svih osoba koje nisu dobrovoljno došle pred Sud'', izjavio je Anton Nikiforov, prvi savjetnik Carle del Ponte.

Komentirajući zahtjev Gotovinine obrane da umirovljeni general bude u kućnom pritvoru do početka suđenja, Nikiforov je rekao: "Tužiteljstvo će biti protiv!"

Savjetnik glavne haaške tužiteljice Carle del Ponte ne dvoji da će se haaško tužiteljstvo tome protiviti, no o formi, kaže, zasad ne može govoriti jer podnesak Gotovinine obrane još nije stigao do njih. Odvjetnici generala Gotovine objavili su da su Haškom sudu uputili zahtjev da njihov klijent početak suđenja čeka u kućnom pritvoru.

Odvjetnik generala Gotovine, Luka Mišetić rekao je da je odvjetnički tim dobio jamstva hrvatske Vlade, točnije premijera Ive Sanadera i zadarskog nadbiskupa msgr. Ivana Prenđe.

Kako odvjetnici predlažu, kućni bi se pritvor nadzirao elektroničkim uređajem narukvicom.

Vezane vijesti

Gotovinina obrana traži odbacivanje novih teza tužiteljstva

Gotovinina obrana traži odbacivanje novih teza tužiteljstva

Obrana generala Ante Gotovine pred Haaškim sudom pozvala je žalbeno vijeće da ne uzme u obzir nove argumente koje je na žalbenoj raspravi održanoj u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika