09.08.2007. / 08:35

Autor: Nina Tomljanović

PITANJE KOSOVA

Status Kosova opterećuje njemačko-američke odnose

Direktor odjela za Europu u Središtu za strategijska i međunarodna istraživanja (CSIS), Janusz Bugajski je izrazio sumnju da bi Berlin mogao biti previše blag prema Moskvi i time sudjelovati u odgađanju rješenja

Odnose dviju država Njemačke i SAD-a opterećuje, smatraju stručnjaci u Washingtonu, neriješeni status Kosova.

Direktor odjela za Europu u Središtu za strategijska i međunarodna istraživanja (CSIS), Janusz Bugajski je izrazio sumnju da bi Berlin mogao biti previše blag prema Moskvi i time sudjelovati u odgađanju rješenja.

Vanjskopolitički stručnjak kluba zastupnika CDU/CSU u Njemačkom Bundestagu, Eckart von Klaeden je, u razgovoru za njemački dnevnik Die Welt, kazao kako je povjerenje u saveznu kancelarku u Washingtonu veliko. "Doduše, postoji određena zadrška kad je riječ o politici njemačkog ministarstva vanjskih poslova prema Rusiji", ali ministarstvo jasno podupire poziciju posrednika Ujedinjenih naroda Martija Ahtisaarija, naglasio je von Klaeden.

"Ako se unatoč svim naporima ne pronađe zajedničko rješenje s Rusijom, u tom bi slučaju Europska Unija vjerojatno stala na stranu Amerikanaca'', kazao je njemački političar von Klaeden, reagirajući na mogućnost da bi Washington mogao poduprijeti rješenje o Kosovu izvan okvira rezolucije Ujedinjenih naroda. Međutim ponovio je da bi dogovor s Rusijom predstavljao bolje rješenje.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika