09.08.2007. / 10:02

Autor: Nina Tomljanović

SLUČAJ LAPTALO

Uhićeno šest osoba povezanih sa švercom 51 kg kokaina

Danas bi istražnom sucu u Sisku trebao biti priveden I.D (33), koji je predvodio skupinu. Osim njega uhićena su još četvorica osumnjičenika. Od šest uhićenih osoba, četvorica su hrvatski državljani dok su dvojica državljani BiH

Jučer su inspektori zagrebačke policije, na području Zagreba i Zadra, uhitili šest osoba koje se sumnjiči da su povezane sa švercom 51 kg kokaina na brodu "Coral Sea", kojim je zapovijedao dubrovački kapetan Kristo Laptalo.

Danas bi istražnom sucu u Sisku trebao biti priveden I.D (33), koji je predvodio skupinu. Osim njega uhićena su još četvorica osumnjičenika. Od šest uhićenih osoba, četvorica su hrvatski državljani dok su dvojica državljani BiH.

Austrijski je Interpol 16. srpnja presreo SMS poruku I. D. jednom od tamošnjih dilera kojeg su imali pod elektronskim nadzorom. U poruci se kaže da ne može isporučiti dogovorenu količinu kokaina jer mu je tri dana ranije 51 kilogram "pao" u Grčkoj.

Policija je u akciji pretražila i više stanova i osobnih automobila. Pronađeno je desetak kilograma narkotika. Nakon što je dubrovački pomorac Kristo Laptalo u srpnju ove godine uhićen u Grčkoj, javio se veliki interes javnosti, jer su se stalno provlačile naznake o njegovoj nevinosti. Kapetan je, naime, cijelo vrijeme tvrdio da nije imao nadzor nad svim ukrcanim teretom na brodu te da nije znao niti za 51 kilogram kokaina koji je u Venezueli ukrcan u pošiljci banana. Zbog toga u Grčkoj Laptalu prijeti visoka zatvorska kazna. U inicijativu za Laptalovo puštanje uključili su se i njegove kolege pomorci te je dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica uputila pismo supruzi grčkog predsjednika.

Vezane vijesti

Hitler se lječio kokainom i bikovim sjemenom

Hitler se lječio kokainom i bikovim sjemenom

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Adolf Hitler kokainom je liječio sinuse i česte upale grla, ubrizgavao si je ekstrakt od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika