09.08.2007. / 10:44

Autor: Nina Tomljanović

YORKSHIR

U padu vojnog helikoptera dvoje mrvih, desetoro ozlijeđenih

"Gledali smo helikopter kako se diže u zrak prilično brzo, i nešto nije zvučalo kako treba. Zvučalo je kako da je motor zakazao, proizvodio je strašnu buku. Nagnuo se na lijevo i onda pao. Nisam čuo eksploziju, niti vidio plamen", rekao je očevidac Andrew Pavey, stanovnik Hudswell Grang

U sinoćnjem padu Royal Air Force-ovog helikoptera u blizini vojne baze Catterick u Sjevernom Yorkshiru, dvoje je ljudi poginulo a desetoro ih je ozlijeđeno. Uzrok nesreće se tek treba utvrditi, ali svjedoci kažu da je pri polijetanju zvučao kao da nešto nije u redu, prenosi BBC.

"Gledali smo helikopter kako se diže u zrak prilično brzo, i nešto nije zvučalo kako treba. Zvučalo je kako da je motor zakazao, proizvodio je strašnu buku. Nagnuo se na lijevo i onda pao. Nisam čuo eksploziju, niti vidio plamen", rekao je očevidac Andrew Pavey, stanovnik Hudswell Granga.

Nesreću će, kako je najavilo britansko Ministarstvo obrane, ispitati istražno povjerenstvo sastavljeno posebno zbog ove nesreće.

Policija je izvijestila da su obje poginule osobe ostale mrtve na mjestu neposredno nakon pada, a ozlijeđeni su odvezeni na liječenje u Middlesbroughu, Newcastlu, Darlingtonu i Northallertonu. Letjelicom su upravljale tri osobe, a devetero ih je bilo vojno osoblje, koje se u helikopteru našlo u svojstvu putnika.

Vezane vijesti

Pao turistički helikopter u New Yorku, ima poginulih

Pao turistički helikopter u New Yorku, ima poginulih

Jedna je putnica poginula u utorak pri padu turističkog helikoptera koji se srušio u East river na istoku Manhattana i potonuo, a spašeno je troje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika