09.08.2007. / 12:20

Autor: Nina Tomljanović

CAPE CANAVERAL

NASA opovrgnula tvrdnje da su njezini astronauti u misije odlazili pijani

Nakon uspješnog lansiranja raketoplana Endeavour, Griffin je izjavio da su lansiranja američkih svemirskih brodova i ruskog Sojuza zadnjih deset godina bila kontrolirana te da pijanstvo među posadom nije otkriveno

NASA, američka svemirska agencija objavila je kako nije pronašla niti jedan dokaz, nedavno objavljenog izvještaja, u kojem piše da su njezini astronauti odlazili u misije u pijanom stanju, kao što je ustvrdio američki časopis Aviation Week.

Michael Griffin, šef agencije je izjavio kako nema dokaza da je bilo koji astronaut u zadnjih deset godina kretao u misiju pijan, kako u svojem zadnjem broju prenosi navedeni časopis.

Nakon uspješnog lansiranja raketoplana Endeavour, Griffin je izjavio da su lansiranja američkih svemirskih brodova i ruskog Sojuza zadnjih deset godina bila kontrolirana te da pijanstvo među posadom nije otkriveno.

Aviation Week je prošli tjedan objavio, pozivajući se na interno izvješće NASA-e, da su američki astronauti smjeli kretati u misije pijani. Sama NASA, prema listu, priznala je da su njezini astronauti bili pijani na zadnjim pripremama za let američkog "space shuttlea" i ruskog Sojuza.

Vezane vijesti

U jezerima na Titanu postoji život?

U jezerima na Titanu postoji život?

Prema snimkama koje je napravila svemirska letjelica Cassini pretpostavlja se kako na površini Saturnovog mjeseca Titana postoji stotine jezera i tri… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika