10.08.2007. / 09:24

Autor: Nina Tomljanović

PIEMONTE

Hrvatski speleolog povrijeđen i ''blokiran'' u špilji u Alpama

Hrvatski speleolog Igor Jelinić je u padu slomio gležanj i ima ozlijeđeno rame. On se nalazi prilično daleko od ulaska u špilju, a njegovo izvlačenje moglo bi se odužiti i na nekoliko dana

Hrvatski speleolog Igor Jelinić povrijeđen je poslije pada u špilju u Alpama pokraj Cunea na talijansko-francuskoj granici, gdje je sa skupinom talijanskih i hrvatskih speleologa išao istraživati još neistraženu jamu.

Operacija spašavanja je u tijeku, a do Jelinića, 43-godišnjeg speleologa iz Karlovca koji je nakon nesreće ostao visiti na sigurnosnim konopcima, stigli su jedan doktor i trojica spasilaca. Jelinić je u padu slomio gležanj i ima ozlijeđeno rame. On se nalazi prilično daleko od ulaska u špilju, a njegovo izvlačenje moglo bi se odužiti i na nekoliko dana. Tim speleologa išao je istraživati dio još neistražene jame Piaggia Bella u regiji Piemonte na granici s Francuskom.To je spilja u Alpama koja ima prolaze tunele dugačke oko 40 kilometara i duboke do 1000 metara. Temperatura zraka u špilji je oko 4 stupnja Celzija, a vlažnost zraka 100 posto.

Talijanske agencije javljaju kako će operacija spašavanja hrvatskog speleologa biti teška, jer je špilja vrlo uska i bit će potrebno širiti otvore. Posebne ekipe stručnjaka za širenje jama, kao i one za uspostavu telefonske veze stigle su na mjesto nezgode.

Vezane vijesti

Hypo: Atlantic na 1124 kune

Hypo: Atlantic na 1124 kune

Analitičari Hypo Alpe Adria banke u svom izvješću tvrde da je realna vrijednost dionice Atlantic grupe 1124 kune. Tom se dionicom dosad trgovalo u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika