10.08.2007. / 17:32

Autor: Martina Čizmić

USKOK

Istraga protiv krijumčara droge

Protiv petorice krijumčara droge kojima je istražna sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Jadranka Mandušić produžila pritvor do ponedjeljka, USKOK je podnio istražni zahtjev i predložio jednomjesečni pritvor.

Oni terete četvoricu osumnjičenika za udruživanje u kriminalnu skupinu radi preprodaje heroina na ilegalnom tržištu, a petog za posjedovanje narkotika. Petorka je uhićena u Zagrebu u utorak nakon višemjesečne akcije koju je MUP proveu u suradnji s kolegama iz Austrije.

Kako smo već pisali, pretragom unajmljenih stanova osumnjičenih u Zagrebu, Sisku i Zadru te njihovih automobila, pronađeni su različiti narkotici, digitalne vage, pištolji, razno streljivo, krivotvoreni dokumenti, mobiteli te veća količina stranog i domaćeg novca.

Sišćanin je prije pet godina uhićen u Venezueli zbog kriumčarenja kokaina, a u Hrvatskoj je prijavljivan zbog krivotvorenja isprava, držanja oružja i eksploziva te teških krađa. Za Igorom Štajcerom policija je tragala više od pet godina, a prijavljivan je 30 puta zbog ubojstva, silovanja i spolnog odnosa s djetetom.

Ravnateljstvo policije izvijestilo je da se ni jedan od uhićenih zbog krijumčarenja zasad ne povezuje sa švercom kokaina na brodu u Grčkoj, kojim je zapovijedao Laptalo. Rekli su da hrvatska policija s grčkim kolegama poduzima sve kako bi rasvijetlila okolnosti zapljene i uhićenja i vidjela ima li poveznica sa slučajem u Grčkoj.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika