11.08.2007. / 07:34

Autor: Martina Čizmić

SEUL

Hrvatski informatičari drugi na Microsoftovom natjecanju

Hrvatski tim "Black&White" s varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike osvojio je drugo mjesto na završnici Microsoftovog natjecanja "Imagine Cup 2007".

Studenti Aleksandar Kordić i Igor Matoša sa mentorom prof. Božidarom Kličekom na završnici su bili u konkurenciji šest drugih timova. U kategoriji Fotografija, foto esejom ulica grada, na zadanu temu Srce seula, plasirali su se u završnicu svojim projektom, pričom o obrazovanju koju su ispričali koristeći samo fotografije kako način komunikacije.

Natjecanje koje se održavalo u Seulu odvijalo se u devet kategorija: softverskom dizajnu, razvoju vlastitog ugrađenog uređaja, razvoju za Web, projektu Hoshimi - programerskoj bitci, informacijskim tehnologijama, pisanju algoritma, fotografiji, kratkom filmu te dizajnu sučelja.

Uz studente sa FOI-a, na završnom natjecanju predstavio se i tim "eS.net" sa Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu. Oni su se natjecali u kategoriji Softverskog dizajna s projektom kojemu je svrha razvoj vještina u korištenju računala kod djece s mentalnom retardacijom.

Vezane vijesti

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Huawei je najavio da će proširiti partnerski odnos s Microsoftom i kreirati prvi Huawei pametni telefon s Windows Phone operativnim sustavom. Novi će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika