Objavljeno u Nacionalu br. 613, 2007-08-13

Autor: Nacionalova redakcija

GALERIJA

Broadway u Zagrebu

Mayumana, izraelska plesna grupa koju su dosad u svijetu vidjela čak 4 milijuna gledatelja, dolazi u KD Vatroslav Lisinski

DUHOVITA IGRA i virtuozni ples MayumaneDUHOVITA IGRA i virtuozni ples MayumanePlesnu trupu Mayumana osnovali su u Izraelu 1996. sportaši i perkusionisti Eylon Nuphar i Boaz Berman, a svjetska su atrakcija postali već iduće godine. nakon što im se pridružio producent Roy Ofer. Mayumana se danas sastoji od 55 plesača koji podijeljeni u četiri trupe neprestano nastupaju po svijetu, a u Zagreb početkom rujna dolazi najbolja postava - ona s Broadwaya. Grupa Mayumana, čije je ime izvedeno iz hebrejske riječi za vještinu, spaja afričku, arapsku, bliskoistočnu i kubansku glazbu s rockom i hip hopom, a izvođači vladaju doista najrazličitijim vještinama: pjevanjem, plesom, glumom i proizvodnjom ritmova. Ritam je često najvažniji dio predstave - kante postaju bubnjevi, a plesači pucketanjem prstiju imitiraju zvuk ping-pong loptice dok pantomimom predstavljaju igru stolnog tenisa.

Maštovitost, iznimna pripremljenost i spektakularnost pretvorili su Mayumanu - koja je počela s predstavama za djecu u Tel Avivu - u plesnu i zabavljačku grupu u rangu trupa Stomp i Cirque de Soleil, čiji bi posjet Hrvatskoj bez sufinanciranja izraelske vlade bio posve nemoguć.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika