Objavljeno u Nacionalu br. 613, 2007-08-13

Autor: Marijana Zrinjski

VEĆ GODINU DANA U PRIMORČEVU MINISTARSTVU BIRA SE DJELATNIK MJESECA

Najboljem djelatniku besplatno doškolovanje

MEĐU DOSADAŠNJIM NAGRAĐENIM DJELATNICIMA u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa dosad se nalazi samo jedan muški djelatnik, 31-godišnji Ivan Đuzel (dolje), koji je osim novčane nagrade dobio i mogućnost usavršavanjaMEĐU DOSADAŠNJIM NAGRAĐENIM DJELATNICIMA u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa dosad se nalazi samo jedan muški djelatnik, 31-godišnji Ivan Đuzel (dolje), koji je osim novčane nagrade dobio i mogućnost usavršavanjaVeć mjesecima u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa traje nadmetanje među zaposlenicima. Razlog tomu je ideja ministra Dragana Primorca da se svaki mjesec odabere djelatnik mjeseca kojem se tada, osim novčane nagrade od dvije tisuće kuna, daruje i jedan oblik usavršavanja, poput primjerice tečajeva stranih jezika, informatičkih seminara i slično.

Postupak odabira izgleda ovako: iz svake od dvanaest uprava odabire se najbolji zaposlenik, a zatim ministar sa svojim najužim suradnicima među njima odabire djelatnika mjeseca. Kriteriji koji se uzimaju u obzir tijekom odabira su kvalitetno obavljen posao u roku, kreativnost, ostajanje na radnome mjestu nakon isteka radnog vremena, zalaganje i pomoć izvan službenih zaduženja, odnosno pomoć kolegama u ostalim upravama u Ministarstvu. Jednake šanse da postanu djelatnici mjeseca imaju, tvrdi Primorac, svi zaposleni, od vozača do čelnika uprava. Taj je izbor, zbog kojeg su, kako kaže, zaposlenici počeli “gristi”, najbolji način da državna uprava postane učinkovitija i dinamičnija. Zanimljiv je podatak da se u predvorju Ministarstva gdje su na velikoj ploči redom izložene sve slike do sada izabranih djelatnika mjeseca nalazi samo jedan muškarac. Riječ je o 31- godišnjem Ivanu Đuzelu. “Kada su mi rekli da sam proglašen za najboljeg djelatnika prosinca, nisam mogao vjerovati jer nikad nisam mislio da bi mogli mene izabrati. No bio sam iskreno oduševljen”, kazao je Đuzel, skromno dodajući kako tu nagradu sigurno ne bi dobio da ne radi s izvrsnim timom. Novčana nagrada, kao i većini ostalih izabranih, nije mu bila toliko važna koliko činjenica da je netko uočio njegov trud.

To ga je najviše motiviralo za taj, kako kaže, prvi ozbiljan posao na kojem svakodnevno provede oko 12 sati. “Ne razmišljam o vremenu nego samo o zadacima i kako da ih što bolje napravim. Kada pogledam kroz prozor, vidim da je već pao mrak, a ja još imam toliko toga učiniti.”

Vezane vijesti

Kapetana Dragan uskoro u Hrvatskoj?

Kapetana Dragan uskoro u Hrvatskoj?

Australski Federalni sud odbacio je u petak žalbu kojom je osumnjičeni ratni zločinac Dragan Vasiljković, poznat i kao "kapetan Dragan", želio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika