12.08.2007. / 11:33

Autor: Marijana Zrinjski

PREKINUTA SRAMOTNA PRIVATIZACIJA

Šimić odustao od kupnje KIM-a

Vlasnik male tvrtke Chemoderm iz Duge Rese Ivan Šimić, odustao je od kupnje Karlovačke industrije mlijeka, vrijedne 90 milijuna kuna zbog, kako kaže, pritiska medija. Jučer je poslao dopis Upravnom odboru Hrvatskog fonda za privatizaciju i obavijestio ih o svojoj namjeri o da odustane od ponude koju je HFP na svojoj sjednici 2. kolovoza podržao, navodno zato što je Šimić blizak s čelnim ljudima vladajućeg HDZ-a.

Šimić je istakao da mu je prilikom javljanja na natječaj HFP-a za kupnju KIM-a cilj bio boljitak te tvrtke, bitne za mljekarstvo karlovačkog i šireg područja, te njezinih zaposlenika i 1500 kooperanata. Navodi i kako njegove "namjere, kao ozbiljnog poslovnog čovjeka, nisu prepoznate u jednom dijelu javnosti" te da je "zbog laži koje se plasiraju u medijima od strane pojedinaca" i pritiska koji je na taj način vršen na njega, bio prisiljen "dati prijedlog o namjeri odustajanja od kupnje KIM-a". Šimić se požalio da ni jedan medij nije objavio da je njegova tvrtka Chemoderm na prvom produženju ponuda za kupnju KIM-a priložila 8. lipnja prošle godine neopozivo jamstvo na 16,5 milijuna kuna za kupnju dionica, izdano od Karlovačke banke.

Nakon pritiska medija da se radi o nelegitimnoj privatizaciji, te da je odabran najgori ponuđač, Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu zatražilo je od nadležnih tijela provjeru dokumentacije vezano uz prodaju KIM-a. Reagiralo je i nekoliko političkih stranaka tražeći da se privatizacija poništi.

Vezane vijesti

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Brodogradilište 3. maj iz Rijeke bit će privatizirano tako da će kroz dvije faze njegov vlasnik postati pulski Uljanik, najavio je na današnjoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika