13.08.2007. / 07:46

Autor: Martina Čizmić

RASPLET AFERE KIM

Vlada ponavlja natječaj za prodaju KIM-a

Nakon što je Ivan Šimić odustao od kupnje 66,96 posto dionica Karlovačke industrije mlijeka, kako je sam rekao, zbog pritiska medija, Vlada će raspisati novi natječaj.

Potpredsjednik Vlade Polančec rekao je da će Vlada raspisati novi natječaj pod novm uvijetima i da ništa drugo ne dolazi u obzir. Polančec kaže da ne dolazi u obzir da nakon svega što se dogodilo novog vlasnika biraju među zainteresiranima sa zadnjeg natječaja. Tvrdi da je jedina alternativa raspisivanje novog, sedmog po redu natječaja. Polančec je najavio i da će kontaktirati sa predstavnicima Vindije i Lure kako bi od njh doznao eventualne namjere da kupe KIM.

Sindikalni povjerenik KIM-a Zvonko Čović koji je također bio zainteresiran za KIM tvrdi da novi natječaj nije potreban. On smatra da je još ostalo zainteresiranih za kupnju.

Da bi se raspisao novi natječaj potrebna je potvrda Vlade, a nakon toga zainteresiranima dati dovoljno vremena da pripreme svoje ponude. Zbog toga će za novi natječaj biti potrebno najmanje 30 dana. Konačna prodaja KIM-a mogla bi se još razvući, ukoliko netko od vjerovnika, od kojih je najveći Karlovačka banka, ne pokrene stečaj.

Vezane vijesti

SAD zadržao kontrolu nad Svjetskom bankom

SAD zadržao kontrolu nad Svjetskom bankom

Svjetska banka izabrala je u ponedjeljak Amerikanca koreanskog podrijetla, zdravstvenog stručnjaka Jim Yong Kima, za svog novog predsjednika pa je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika