13.08.2007. / 12:22

Autor: Martina Čizmić

SAD

U pucnjavi u crkvi troje ubijeno, a petero ranjeno

Muškarac naoružan sa tri različita komada oružja, među kojima i poluautomatskim pištoljem, ušao je u crkvu u Missouriju tijekom mise i počeo pucati. Ubio je dvoje vjernika i svećenika, a ranio barem petoro. Ranjeni vjernici prebačeni su u bolnice u okolici grada Neoshoa.

Prema izjavama očevidaca muškarac koji je naoružan ušao u crkvu inače je njen pripadnik i u rodu je sa nekoliko ljudi koji su ranjeni. Ostale vjernike uzeo je za taoce. Djecu koja su se tamo našla zamolio je da izađu, bez roditelja i ona su to učinila. Kada je policija pristigla, u crkvi je bilo između 25 i 50 taoca. Nakon što je pregovarač razgovarao sa muškarcem u crkvi, predao se policiji.

Neidentificirani muškarac trenutno je u zatvora okruga Newton. Policija još ne zna što je potaknulo čovjek da počne pucati na te ljude, ali kažu da imaju nekoliko tragova. Navodno se muškarac posvađao sa svojom obitelji dan ranije. Guverner Missourija Matt Blunt izjavio je da je ovo bila grozna tragedija tim više što se dogodila u crkvi.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika