14.08.2007. / 09:35

Autor: Martina Čizmić

AUSTRALIJA

Osvojite povećanje grudi za svoju dragu

Australski časopis za muškarce "Zoo Weekly" šokirao je medicinske stručnjake kada je pokrenuo natječaj na kojem je glavna nagrada nova prsa za pobjednikovu djevojku. Pozvali su čitatelje da slikaju dekolte svojih djevojaka kako bi drugi čitatelji mogli glasati koja zaslužuje plastičnu operaciju prsa vrijednu 10 tisuća dolara.

Urednik časopisa Paul Merrill rekao je da ne može zamisliti romantičniji dar koji jednostavno nastavlja usrećivati. No, liječnici se ne slažu s njim. Natječaj su nazvali neetičkim i neukusnim.

Doktorica Jenny O'Dea je rekla da je to tretiranje žena kao objekata muške požude. Australsko udruženje plastičnih kirurga izdalo je priopćenje u kojem kažu da je medicinski neetično ponuditi operaciju kao nagradu i da nije normalno da muškarac dobije tu nagradu i onda ju ponudi svojoj djevojci. Usporedili su sa idejom da ženski časopis ponudi kao nagradu povećanje penisa i traži od čitateljica da predlože svoje dečke.

Istraživačica Juli Mooney-Somers istaknula je da bi žene mogle biti uključene u natječaj i bez svog znanja. Ističe i da je upitno žele li te žene povećati svoje grudi uopće i da li su sposobne izdržati operaciju.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika