14.08.2007. / 11:50

Autor: Martina Čizmić

ODNOSI SA SLOVENIJOM

Ministarstvo vanjskih poslova o štedišama Ljubljanske banke

Ministarstvo vanjskih poslova reagiralo je na izjavu predsjednika Odbora za vanjsku politiku slovenskog parlamenta Jožefa Jerovšeka.

On je komentirao razmjenu stajališta dviju država o najvažnijim neriješenim pitanjima, posebno o pitanju duga Ljubljanske banke štedišama iz Hrvatske. Rekao je da bi pitanje duga Ljubljanske banke hrvatskim štedišama trebalo rješavati u sklopu sukesije bivše države, te da je Slovenija u opravdanost takvog stava uspjela uvjeriti i europsku javnost.

Ministarstvo je priopćilo da je slovenskoj strani jasno preneseno kako je riječ o privatno-pravnom odnosu banke s individualnim štedišama. Ističu da su neprihvatljivi pokušaji slovenske strane da to pitanje prebaci u sklop pregovora o sukcesiji bivše države. Slovenskoj strani prenesen je jasan stav Hrvatske da Ljubljanska banka mora vratiti dug hrvatskim štedištama. U tom je slučaju riječ o potrebi poštivanja vladavine prava.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika