14.08.2007. / 12:03

Autor: Martina Čizmić

PRIVATIZACIJA KIM-A

Kaznena prijava zbog sumnji u namještanje privatizacije

USKOK je potvrdio da je zaprimio kaznenu prijavu protiv bivših potpredsjednika HFP-a Josipa Matanovića, Ivana Gotovca i Roberta Peše podnio vlasnik tvrtke Ranč iz Pribislavca Ivana Novaka.

Kaznena prijava je podignuta zbog sumnji u namještanje privatizacije KIM-a. Vlasnik tvrtke Ranč Ivan Novak, koji se natjecao za kupnju KIM-a, iznio je u medijima optužbe da je prodaja KIM-a namještena i za to optužuje bivše potpredsjednike HFP-a Matanovića, Gotovca te Pešu, koji su uhićeni u operaciji Maestro i protiv njih se vodi istraga zbog korupcijske afere u HFP-u.

Novak ih je optužio da su prije raspisivanja natječaja od njega tražili 300 tisuća eura mita kako bi osigurali da mu tabularna izjava o hipoteci nad imovinom tvrtke bude priznata kao jamstvo kojim se osiguravaju ponuđena ulaganja. Tvrdi i da ga je u HFP pozvao Gotovac, a da su na sastanku bili još Matanović i Peša. Navodno su mu sva trojica obećali da će "srediti" da ponuda njegove tvrtke pobjedi na natječaju za privatizaciju KIM-a. Naknadno su mu trebali pripisati i dionice splitskog MILS-a i zemljište u vlasništvu KIM-a.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu prošlog je tjedna zatražilo od nadležnih tijela provjeru dokumentacije vezano uz prodaju KIM-a.

Vezane vijesti

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Brodogradilište 3. maj iz Rijeke bit će privatizirano tako da će kroz dvije faze njegov vlasnik postati pulski Uljanik, najavio je na današnjoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika