14.08.2007. / 16:09

Autor: Marijana Zrinjski

VELIKA GOSPA

Najviše hodočasnika na Mariji Bistrici

U marijanskim svetištima širom Hrvatske okupit će se sutra tradicionalno na blagdan Velike Gospe više stotina tisuća hodočasnika. Za najomiljeniji katolički blagdan u Hrvatskoj najviše hodočasnika očekuje se u nacionalnom marijanskom svetištu Majke Božje Bistričke, Trsatskom svetištu, svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske te Aljmaškom svetištu.

Kardinal Josip Bozanić u 11 sati predvodit će središnje misno slavlje u svetištu Majke Božje Bistričke, riječki nadbiskup Ivan Devčić u 18,30 sati u trsatskom perivoju, splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predvodit će središnje euharistijsko slavlje u Sinju nakon svečana ophoda s Gospinom slikom koje počinje u 9,30 sati te đakovački i srijemski biskup Marin Srakić u svetištu Gospe od Utočišta u Aljmašu u 10 sati. Blagdan Velike Gospe slavi se od VI. stoljeća, najprije na Istoku, a zatim na Zapadu.

Vezane vijesti

'Nezaposlenost i senzacionalizam vode u duhovnu smrt'

'Nezaposlenost i senzacionalizam vode u duhovnu smrt'

Svečano uskrsno misno slavlje u zagrebačkoj katedrali predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, koji je u uskrsnoj propovijedi osudio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika