14.08.2007. / 17:13

Autor: Marijana Zrinjski

SMRT NAJVEĆE HRVATSKE KOMIČARKE

Umrla je Nela Eržišnik

Nela Eržišnik, hrvatska glumica, estradna umjetnica i najveća komičarka hrvatske scene umrla je jučer u Voloskom u 84. godini života. Javnost je posebno pamti po televizijskim i radijskim nastupima na kojima je izvodila autorske humoristične tekstove, a osobito su bili popularni njezini komični likovi Marice Hrdalo i Tetke Ikače.

Pravim imenom, Nevenka Eržišnik rođena je 18. lipnja 1924. u Banjoj Luci. Završila je Zemaljsku glumačku školu u Zagrebu 1949., a stalna članica zagrebačkog HNK bila je od 1949. do 1953., te Dramskog kazališta Gavella od 1954. do 1967. Istaknula se kao Petrunjela u Držićevom "Dundu Maroju", kao Bara u Kolarovom "Svoga tela gospodar", Stara u Ionescovim "Stolicama", Gospođa Alving u Ibsenovim "Sablastima" te kao Živka u Nušićevoj "Gospođi ministarki". Na filmu je Nela Eržišnik nastupala uglavnom u epizodnim ulogama, a jedna joj je od zapaženih uloga bila u filmu "Svoga tela gospodar". Autorica je dramatizacije romana "Tonkina jedina ljubav" A. Cesarca i komedije "Tata, udajem se za crnca" (s P. Kanižajem).

Posljednji ispraćaj i pokop Nele Eržišnik bit će u petak, 17. kolovoza, u 17,30 sati na mjesnom groblju u Voloskom.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika