16.08.2007. / 12:19

Autor: Martina Čizmić

PERU

U snažnom potresu poginulo 337 ljudi, a više tisuća ozlijeđeno

Snažan potres jačine 7.9 stupnjeva po Richteru pogodio je Peru. Prema podacima peruanskog ministra zdravsta poginulo je 337 ljudi, a ozlijeđeno je više tisuća. Vlasti se boje da bi brojke mogle biti i više jer još uvijek nisu uspjeli kontaktirati sve pogođene dijelove.

Podrhtavanje tla uzrokovalo je urušavanje zgradi i natjeralo stanovnike Lime na bijeg. Stotine su napustile zgrade i na ulicama čekale smirivanje i prolazak popratnih potresa.

Dijelovi Lime ostali su bez električne energije, a na radio stanicama objavljeno je da su se urušile zgrade u najsiromašnijim četvrtima. U prekidu su bile telefonske i mobilne veze, a u jednom je shopping centru izbio požar. Liječnici su prekinuli štrajk kako bi pružili pomoć ozlijeđenima.

Objavljeno je da je potres prouzrokovao i manji tsunami. Opasnost od tsunamija objavljena je za Peru, Čile, Ekvador, Kolumbiju, Kostariku i Panamu. Nakon dva sata upozorenje je povučeno, jer je tsunami uzrokovan potresom bio preslab da bi prouzročio štetu.

Vezane vijesti

Uklještena među pločama

Uklještena među pločama

U utorak je snažan potres ponovo pogodio sjever Italije. 17 ljudi je poginulo, stotine su teško ozlijeđene a oko 14.000 osoba je ostalo bez krova nad… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika