16.08.2007. / 13:25

Autor: Martina Čizmić

SSSH

Vlada odustaje od neradne nedjelje

Vlada je odustala od Zakona o zabrani rada nedjeljom. Kako tvrdi predsjednica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Ana Knežević, u čitanje neće ići ni prijedlog Izmjena i dopuna Zakona o radu koji je trebao ograničiti rad nedjeljom.

Prema istraživanjima koje je proveo GfK, 40 posto ispitanih smatra da se nedjeljom ne bi trebalo raditi, ali ih čak 94 posto upravo tada kupuje.

Ana Knežević kaže da je premijer shvatio koliko ga takav politički potez može stajati. Zabrani li rad nedjeljom ostati će bez financijske potpore vlasnika velikih trgovačkih lanaca. U SSSH su svjesni da u ljetnoj sezoni trgovine, pogotovo u turističkim mjestima, rade do kasno u noć, a da se prekovremeni sati jednostavno ne isplaćuju.

Neki su trgovački lanci najavili da bi u turističkoj sezoni na obali mogli raditi 24 sata dnevno, no gospođa Knežević ističe da za to neće dobiti suglasnost Sindikata trgovine.

Strukovna grupacija trgovaca pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, udruga poslodavaca pri HUP-u i Sindikat trgovine još su u siječnju dali načelnu suglasnost prijedlogu zakona o neradnoj nedjelji, uz iznimku četiri mjeseca turističke sezone i prosinca u vremenu od 8-13 sati. To je kompromis koji bi zadovoljio sve strane.

Vezane vijesti

Otvorena prva trgovina vojne opreme u Hrvatskoj

Otvorena prva trgovina vojne opreme u Hrvatskoj

U Zagrebu je danas otvorena prodavaonica vojne neborbene opreme, prva takva u Hrvatskoj, u kojoj se građanima nudi oprema kojom se koriste Oružane… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika