16.08.2007. / 15:35

Autor: Marijana Zrinjski

SUSRET SOCIJALDEMOKRATA

Milanović: "Granično pitanje rješavat će se zasebno"

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović i njegov slovenski kolega, predsjednik slovenskih socijaldemokrata Borut Pahor danas su se prvi puta službeno sastali u dvorcu Mokrice kako bi razgovarali o odnosima dviju stranaka i najnovijem dijalogu dviju vlada o rješavanju otvorenih međudržavnih pitanja.

Pahor i Milanović istakli su da njihove stranke nikad nisu, a niti namjeravaju koristiti odnosno zloupotrebljavati otvorena međudržavnih pitanja za ugled svojih stranaka.

Milanović koji je odbio komentirati medijske navode o dosadašnjem rezultatu razgovora hrvatske i slovenske vlade rekavši da bi to u ovom trenutku bile špekulacije, kazao je kako očekuje da će hrvatski premijer Ivo Sanader informirati stranke o "očito intenzivnim razgovorima" sa slovenskom stranom tada kada procijeni da je za to najbolji trenutak. Dodao je da će se granično pitanje zbog zahtjevnosti vjerojatno rješavati odvojeno.
Pahor i Milanović slažu se da će za rješavanje tog pitanja biti potrebno mnogo strpljenja i diplomatskih aktivnosti.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika