17.08.2007. / 11:05

Autor: Martina Čizmić

EPILOG NESREĆE

Podignut istražni zahtjev zbog nesreće autobusa u Karlovcu

Općinsko Državno odvjetništvo u Karlovcu podnijelo je Županijskom sudu u Karlovcu istražni zahtjev protiv vozača Duška Olivarija zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće. U prometnoj nesreći koja se dogodila prije tjedan dana na ulazu u Karlovac poginule su dvije osobe, a 20-ak ih je ozlijeđeno.

Kako smo pisali, do nesreće je došlo tijekom noći kada se autobus splitskih registarskih oznaka prevrnuo u zavoju i pao na krov.

U Općinskom Državno odvjetništvo u Karlovcu smatraju da postoji osnovana sumnja da je Olivari 10. kolovoza 2007. upravljao autobusom autocestom A1 iz smjera Zagreba u smjeru Karlovca te je dolaskom na odvojak izlaza Karlovac vozio prevelikom brzinom koja je svakako prelazila 100 km/h. Olivari nije uspio svladati desni zavoj već je lijevim kotačima autobusa sišao s kolnika, udario u zaštitnu ogradu koju je probio te je došlo do prevrtanja autobusa pri čemu su dvije putnice poginule dok je 12 putnika zadobilo teške tjelesne ozljede.

Županijsko državno odvjetništvo predložilo je da se Olivariju privremeno oduzme vozačka dozvola. Duško Olivari je dan nakon nesreće priznao krivnju. Rekao je da je kasno uočio skretanje za naplatne kućice i ušao u zavoj prebrzo. Priznao je da je vozio 103 kilometra na sat u zavoju u kojem je dopušteno 40.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika