17.08.2007. / 15:52

Autor: Marijana Zrinjski

PROMETNA NESREĆA

Srpska obitelj možda će tužiti karlovačke liječnike

Jučer je preminula i treća putnica autobusa koji je kod Karlovca sletio s ceste, Zdravka Nedeljković iz Niša, a sumnja se da je preminula najvjerojatnije zbog teške povrede slezene koja nije primijećena u bolnici. Tako barem danas pišu srbijanski mediji. 

Šef karlovačkog Traumatološkog odjela kirurg Zlatko Grbačić odbacuje takve sumnje i kaže da je pacijentica u ponedjeljak otpuštena u dobrom općem stanju, da joj je pruženo sve što je trebalo, da je sve snimljeno, napisano i verificirano, te da nema "straha od tužbe".

Kako stoji u članku beogradskog Blica, Zdravka Nedeljković poslije nesreće prebačena je u karlovačku bolnicu, a potom u Klinički centar Niš. Prema pisanju tog lista hrvatski su liječnici naveli u otpusnom pismu prijelom četiri rebra, a poslije pregleda u Kliničkom centru u Nišu, u utorak ujutro, liječnici su kod ozlijeđene putnice utvrdili prijelome još dva rebra i ključne kosti, iščašenje kuka, povrede želuca i napuklu slezenu. Budući da joj se stanje pogoršavalo, Zdravka Nedeljković je hitno operirana, ali je liječnici nisu uspjeli spasiti. Kćerka preminule putnice, Izolda Anđelković, izjavila je da će obitelj pričekati rezultate obdukcije i pokrenuti tužbu protiv liječnika bolnice u Karlovcu ako se bude pokazalo da nije pružena odgovarajuća pomoć.

.

Izolda Anđelković rekla je kako ništa nije ukazivalo da će povreda izazvati fatalan ishod. Naime, istog dana kada su dobili vijest o nesreći otputovali su u Karlovac. U bolnici su im rekli da majka ima prijelom rebara i naprsnuće ključne kosti, ali da je u dobrom općem stanju. U ponedjeljak je otpuštena iz bolnice, a s obzirom da su im ljudi iz srpskog veleposlanstva priopćili da bi sanitetsko vozilo iz Niša moglo stići tek za nekoliko dana, odlučili su majku do kuće u Nišu prebaciti svojim automobilom.

Dan po dolasku u Niš Izolda Anđelković majku je odvela na kontrolni pregled u nišku bolnicu. "Majka je u bolnici zadržana nekoliko sati na pregledima. Utvrđeno je da su joj slomljena još dva rebra, koja nisu bila navedena u otpusnom pismu te da ima i prijelom ključne kosti, što je također bilo izostavljeno iz ovog dokumenta, pretpostavljam omaškom hrvatskih liječnika, jer su i oni također konstatirali ovu povredu, koju su okarakterizirali kao naprsnuće. Naime, otpusno pismo je napisano na brzinu, jer je dežurni liječnik, koga sam zatekla u kafiću, nakon mog zahtjeva da mi izda ovaj dokument rekao 'da će on kavu piti kad on hoće', pa pretpostavljam da je to bio razlog što nije navedena kompletna dijagnoza. Zdravka Anđelković navodno je u utorak navečer otpuštena iz niške bolnice. Međutim, dan kasnije stanje joj se drastično pogoršalo. Ponovo su je morali odvesti u bolnicu gdje je i operirana, ali je u četvrtak preminula. "Liječnik koji je izašao iz kirurške dvorane rekao nam je da je došlo do perforacije čira i napuknuća slezene, i da je majci iz trbušne šupljine izvučeno čak pet litara tekućine", kaže Izolda Anđelković.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika