17.08.2007. / 16:12

Autor: Marijana Zrinjski

PREMIJER O NAPADIMA

Sanader: "Neću smijeniti Polančeca i Kirina"

Predsjednik Vlade Ivo Sanader danas je u Splitu najavio kako će se idućega tjedna sastati sa slovenskim premijerom Janezom Janšom te da će o tome obavijestiti javnost. "Mi smo za sada razmijenili stajališta o poznatim neriješenim pitanjima između Hrvatske i Slovenije i očekujem novi prijedlog koji bi trebao uslijediti idućih dana nakon čega ću pozvati čelnike stranaka na konzultacije prije našeg odgovora na slovenski prijedlog", rekao je premijer.

Komentirajući prijedlog šefa SDP-a Zorana Milanovića da u graničnom sporu sa Slovencima arbitrira Međunarodni sud pravde u Haagu, kazao je kako to nije ništa novo, već ideja koja postoji kao alternativa ako se ne bi dogovorilo oko dva druga prijedloga - slovenskog da arbitrira OESS i hrvatskog da to riješi Međunarodni sud za pravo mora u Hamburgu. "Ako se ne prihvati ni jedan od tih dvaju prijedloga, onda je logično rješenje da se ide u Haag", kazao je.

Sanader je osvrnuvši se na najavu vodećih članova SDP-a da u budućnosti vlada više ne priprema zakone već da taj dio posla obavlja Sabor, rekao da se u parlamentarnoj demokraciji vrlo dobro znaju uloge vlade i Sabora te da nema nikakva razloga da Hrvatska bude pokusni kunić SDP-ova eksperimenta. "Mislim da u nedostatku valjanih ideja i konkretnih prijedloga za rješenje poteškoća od nezaposlenosti do gospodarstva i jačanja izvoza, izmišljaju kojekakve prijedloge koji nisu dobri za Hrvatsku", ustvrdio je. Premijer je dodao i da ne razmišlja o smjeni potpredsjednika Vlade Damira Polančeca zbog sporne privatizacije KIM-a, niti ministra Ivice Kirina.

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika