18.08.2007. / 14:27

Autor: Marko Biočina, Martina Čizmić

TURSKA

Predali se otmičari turskog putničkog zrakoplova

Otmičari turskog putničkog zrakoplova predali su se i oslobodili sve taoce. Turski ministar unutarnjih poslova Osman Gunes izjavio je da su otmičari Mehmet Resat Ozlu, državljanin Turske i još neidentificirani Sirijac, najvjerojatnije palestinskog podrijetla. Vlasti još provjeravaju njihove dokumente. Dvojac se predstavio kao članovi Al Qaide. Iako su tvrdili da posjeduju bombu, policija je u paketu pronašla samo plastelin.

Otmičari su jutros preuzeli kontrolu nad turskim putničkim zrakoplovom, koji je letio sa sjevernog Cipra prema Istanbulu. Nakon što su prislino sletjeli u Antalyji kao bi uzeli dovoljno goriva za let do Teherana, većina putnika puštena je na slobodu ili se sama probila kroz izlaze za nuždu.

Tijekom pregovora u zrakoplovu je ostalo samo četvero putnika i dvoje članova posade. Zrakoplov u kojem se nalazilo 136 putnika poletio je prema Istanbulu iz zračne luke Ercan koja se nalazi na sjevernom Cipru koji je pod kontrolom Turaka.

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika