18.08.2007. / 09:41

Autor: Marko Biočina

USPJEH TURIZMA

Na Jadranu i dalje više od 900 tisuća turista

Usprkos činjenici da je vikend nakon blagdana Velike Gospe, već tradicionalno, obilježen kao prvi veliki val odlazaka turista, jadranske će destinacije i dalje biti dobro popunjene. Tako se procjenjuje kako će na Jadranu i dalje ostati oko 900 tisuća turista.

Štoviše, dalmatinski hotelijeri ističu kako bi, ukoliko ih posluži vrijeme, mogli biti popunjeni sve do kraja rujna. Inače, smatra se kako je najjači dan ovogodišnej turističke sezone bio 12. kolovoz, kad je na jadranskoj obali bilo smješteno više od 1,1 milijuna turista. Najbolje rezultate zabilježili su hotelijeri srednje Dalmacije, tako da neke destinacije poput Vodica i Rogoznice bilježe svoje najbolje poslijeratne sezone. U Splitsko-dalmatinskoj županiji je ljetovalo osam posto više gostiju nego prošle godine.

Najveći napredak Hrvatska je ostvarila u nautičkom turizmu, koji je kolovozu bio čak 22 posto bolji u odnosu na prošlu godinu. Taj se golemi napredak objašbnjava činjenicom da je država uspjela uvesti reda u tržište čarter plovila, odnosno drastično smanjiti količinu tzv. crnog čartera.

Vezane vijesti

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika