18.08.2007. / 10:11

Autor: Melisa Skender

Extra zona

Danko Družijanić objašnjava sukob na trajektu - update (demant)

Voditelja HTV-ova Dnevnika Danka Družijanića napao je u srijedu poslijepodne na trajektu Tin Ujević Jozo Katić. Incident je počeo već prilikom ukrcavanja na trajekt u Splitu gdje je Katićeva supruga sa djetetom stajala ispred Družijanićevog automobila sve dok kolona nije krenula ukrcavati se na trajekt. Pema Družijanićevim riječima, vozio je iza Katićeve supruge koja je u naručju držala dijete i šetala ispred automobila s nepoznatim muškarcem koji je očigledno došao samo ispratiti obitelj Katić jer sam se nije ukrcao na trajekt.

"U jednom trenutku taj se čovjek, otprilike mojih godina, okrenuo i opsovao mi te krenuo prema mojem automobilu i nastavio me psovati. Nisam uopće shvatio o čemu govori sve dok mi u jednom trenutku nije rekao 'Pa ko da ćeš nas pregaziti' i tek mi je tad postalo jasno da se buni zbog toga što im se vozim previše blizu. Milsim da nisam bio preblizu, ali teško je voziti iza nekoga tko pred vama hoda. Muškarac je nakon toga otišao, a Jozo Katić koji je ušao u trajekt prije mene dočekao me čim sam se uspio izvući iz automobila jer je naime i stao tako da mi blokira izlaz. Počeo je urlati, psovati a potom mu se pridružila i žena koja je krenula prijetiti da je njezin suprug bivši boksač koji je nedavno imao živčani slom, a ona je i sama liječena na živce, da će me naći u Zagrebu i da će me prebiti. Naravno da nisam šutio, branio sam se. U nekoliko je navrata on krenuo šakom na mene, ali supruga bi ga svaki put zaustavila i mislio sam da igraju neku predstavu. Nije mi palo na pamet da bi doista moglo doći do fizičkog obračuna. Zapravo sam se već i maknuo dok je on nastavio vikati zamnom. Odgovorio sam mu nešto tipa ostavi me na miru idiote jer je cijela ta šarada za moj ukus predugo trajala, na što se on zaletio i udario me. Malo sam se izmaknuo i rukom blokirao udarac jer u suprotnom bi me vjerojatno i oborio udarcem u glavu. Odmah potom u sukob se umješao član posade koji ga je odvukao od mene", svoju je verziju priče odlučio ispričati Danko Družijanić koji je nakon iskrcavanja na Hvaru odlučio policiji prijaviti incident.

Zbog čega je policija obojici uručila prekršajne prijave za remećenje javnog reda i mira ni Družijaniću nije bilo sasvim jasno jer osim što je sukob verbalno eskalirao, pa priznaje da ni sam u takvoj situaciji nije baš pažljivo birao riječi, on nikoga nije udario.

"Policajac mi je rekao da u zapisnik mora unijeti obje verzije, moju i njegovu, a spor će se na kraju morati rješavati na sudu. Ispitali su svjedoke, a uostalom i sam je Katić u 24 sata priznao kako je on mene udario tako da to kasnije na sudu neće moći opovrgavati. Čitavu stvar ne bih ni raspravljao po medijima ali kad sam u 24 sata pročitao njegovu interpretaciju događaja morao sam reagirati. Javna sam osoba i sve ovo nije mi trebalo. Nije mi žao što sam sukob prijavio policiji jer nakon njegovih izjava koje sam pročitao u novinama, tko zna što bi bilo da nisam".

Hoće li voditelj HTV-ovog središnjeg Dnevnika zbog ovako burne svađe u javnosti imati problema na poslu, Danko Družijanić nije znao odgovoriti, no vjeruje da je svakome tko ga poznaje, prije svega njegovim kolegama, jasno da nije konfliktna osoba i da za čitav slučaj ne snosi ni najmanju odgovornost.

Jozo Katić, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta u Splitu:

Zahtjev za objavljivanje ispravka i odgovora (demant)

Sukladno odredbama Zakona o medijima zahtjeva se od nakladnika "NACIONAL" CJELOVITA objava ispravka informacije sadržane na internet stranici http://nacional.hr/hr/articles/view/3704/ na siteu nacional.hr od 18.08.2007.g. pod naslovom "Danko Družijanić objašnjava sukob na trajektu". Objavu ispravka ste dužni objaviti u cijelosti, a ne samo djelomično birajući ono što vam odgovara.

Zahtjeva se objavljivanje ispravka i odgovora (demanta) sljedećeg sadržaja:

"Na internet stranici http://nacional.hr/hr/articles/view/3704/ na siteu nacional.hr objavljen je članak pod naslovom "Danko Družijanić objašnjava sukob na trajektu" s tim što je u predmetnom članku navedeno da je Danka Družijanića napao i udario Jozo Katić ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta u Splitu. NIJE ISTINA da sam ja (Jozo Katić ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta u Splitu) udario šakom u glavu gospodina Danka Družijanića na trajektu Tin Ujević. Naime, ja predmetnoga dana nisam niti bio u trajektnoj luci u Splitu, a niti sam se nalazio u predmetnom trajektu, Osoba koja je udarila Danka Družijanića ima isto ime i prezime kao i ja, ali Jozo Katić ravnatelj Pučkog otvorenog sveučilišta u Splitu nije napao i udario gospodina Danka Družijanića. Ovu činjenicu možete, a i mogli ste, vrlo lako provjeriti bilo da ste od mene zatražili reakciju ili pak da ste od policije zatražili obavijest o kojem se Jozi Katiću radi. Sramotno je ovakvo novinarstvo, pa vi niste u stanju niti provjeriti činjenicu o kojoj osobi uopće pišete u vašim člancima. Predmetnim člankom i neistinitom informacijom nanijeli ste nenadoknadivu štetu mome ugledu, časti i dostojanstvu.

U Splitu, 23.08.2007.g.

Jozo Katić

Vezane vijesti

HRT nelegalno poskupio naknade?

HRT nelegalno poskupio naknade?

Hrvatska radio televizija je nepravedno i protivno zakonima tržišnog natjecanja podigla cijene naknada kabelskim i satelitskim operaterima koji bi u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika