Objavljeno u Nacionalu br. 614, 2007-08-21

Autor: Robert Bajruši

Na Zagrebačkom velesajmu 8. rujna socijaldemokrati organiziraju stranačku konvenciju

2500 delegata SDP-a počinje kampanju

ZORANU MILANOVIĆU, novom predsjedniku SDP-a, najavljena konvencija bit će prvi javni nastup na tako velikom skupu  ZORANU MILANOVIĆU, novom predsjedniku SDP-a, najavljena konvencija bit će prvi javni nastup na tako velikom skupu Usubotu, 8. rujna, Socijaldemokratska partija Hrvatske započinje izbornu kampanju. Toga dana na Zagrebačkom velesajmu održava se Tematska izvještajna konferencija pod radnim naslovom “Godina 2020“, na kojoj će se okupiti cjelokupni SDP-ov vrh, ali i čak 2500 delegata. Dvije trećine mlađi su od 30 godina, što i jest razlog zašto je kao tema postavljena 2020. godina, budući da će većina okupljenih tada biti u najboljoj životnoj dobi, objasnio je za Nacional jedan od vodećih socijaldemokrata.

Koliko je god riječ o simbolički važnoj poruci mladima, Konvencija će se usredotočiti na izbore u studenome, a značajno je da će okupiti dvostruko više sudionika nego 2. lipnja, kad je Zoran Milanović izabran za nasljednika Ivice Račana. Tada će prvi put biti predstavljeni izborni programi Socijaldemokratske partije, kao i njihovi autori. Tako će Ivo Josipović predstaviti antikorupcijsku strategiju, a govorit će se i o zdravstvu, socijalnoj politici i obrazovnim programima. Izbor tema pokazuje SDP-ovu strategiju u kampanji, a ona se svodi na predstavljanje programa namijenjenih ciljanim socijalnim skupinama, ali i upozoravanje da HDZ-ova vlada podržava korupciju. Rujanski skup u Zagrebu treba jasno profilirati socijaldemokrate kao stranku koja je sposobna preuzeti vlast i Hrvatsku voditi kvalitetnije od Sanaderove vlade.

U tom smislu, osobitu važnost imat će dva posljednja govornika. Ljubo Jurčić, SDP-ov premijerski kandidat, iznijet će svoj gospodarski program koji će postati temelj rada buduće vlade. Premda kao glavni cilj nerijetko spominje obnovu industrijske proizvodnje, Jurčić će u rujnu iznijeti ideju o Hrvatskoj kao državi koja proizvodnju treba temeljiti na razvoju visokih tehnologija i edukacije kadrova.

Posljednji govornik bit će Zoran Milanović. Ovo će biti njegov prvi javni nastup na velikom skupu. U SDP-u već traju pripreme za taj nastup, koji će u velikoj mjeri odrediti smjer predizborne kampanje.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika