Objavljeno u Nacionalu br. 614, 2007-08-21

Autor: Nacionalova redakcija

AFERA DRAGULJI

Hodak manipulira izjavama o Rothaichneru

ZVONIMIR HODAK, hrvatski odvjetnik odbjegloga Vladimira ZagorcaZVONIMIR HODAK, hrvatski odvjetnik odbjegloga Vladimira ZagorcaZvonimir Hodak, hrvatski odvjetnik odbjegloga generala Vladimira Zagorca, nije govorio istinu kad je prošlog petka za Večernji list izjavio da je Zagorčev tim nagovorio Josefa Rothaichnera da dođe svjedočiti u Hrvatsku u Zagorčevu korist. Državno odvjetništvo tvrdi da je Rothaichner Zagorcu donio dijamante vrijedne najmanje 5 milijuna dolara te da ih je Zagorec otuđio, zbog čega je protiv Zagorca pokrenut kazneni postupak.

JOSEF ROTHAICHNER je, tvrdi Državno odvjetništvo,  Vladimiru Zagorcu donio dijamantne vrijedne 5 milijuna dolaraJOSEF ROTHAICHNER je, tvrdi Državno odvjetništvo, Vladimiru Zagorcu donio dijamantne vrijedne 5 milijuna dolaraRothaichner u Hrvatsku nije došao svjedočiti obrazlažući to strahom za vlastitu sigurnost. Međutim, Hodak je prošlog petka izjavio da su uvjerili Rothaichnera da mu u Hrvatskoj ne prijeti opasnost i da je hrvatsko pravosuđe dovoljno neovisno te da mu sud ništa neće “natovariti“. Rothaichner je za te novosti doznao nekoliko sati nakon objavljivanja teksta u Večernjem listu. Suradniku je ispričao da s njim nitko iz kruga Zagorčevih ljudi i odvjetnika uopće proteklih dana nije kontaktirao te da se on nije predomislio i odlučio doći svjedočiti u Hrvatsku. To pokazuje da Zagorec nastavlja manipulirati ne bi li olakšao svoju sve težu pravnu situaciju, nakon što ga je prvostupanjski Zemaljski sud u Beču nedavno odlučio izručiti Hrvatskoj.

Vezane vijesti

Petričić kazneno prijavio Mesića zbog lažnog iskaza

Petričić kazneno prijavio Mesića zbog lažnog iskaza

Politolog Darko Petričić podnio je kaznenu prijavu protiv bivšega hrvatskoga predsjednika Stjepana Mesića zbog lažnog iskaza na sudu vezanog uz novac… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika