20.08.2007. / 19:35

Autor: Martina Čizmić

PRITISAK NA PRAVOSUĐE

VIDEO: HRT-ov prilog hit na YouTubeu

Prilog HRT-a u kojem se izvještava o puštanju na dopust osuđenog ubojice Vinka Budiše završio je na YouTubeu. U njemu HRT-ov novinar Zoran Šprajc ističe kako očekuje priopćenje u kojem će ga prozvati zbog pritiska na pravosuđe. Internetska zajednica tu je izjavu ocijenila kao hrabri istup.

Podsjetimo, Vinko Budiša zvan Mrki, PTSP-ovac i bivši policajac koji je prije jedanaest godina hicem u potiljak ubio 19-godišnjeg Milenka Đekića pušten je iz zatvora na "godišnji odmor". Budiša je osuđen na kaznu od četiri godine i 11 mjeseci, a umjesto u zatvor prvo je otišao u psihijatrijsku bolnicu Sveti Ivan u Zagrebu. Iz bolnice je poslije nestao te je kasnije uhvaćen na granici sa Slovenijom.

Unatoč bijegu i bijesu javnosti zbog male kazne sudac Branko Milanović odobrio mu je jednomjesečni dopust zbog obiteljskih problema, iako je u zatvoru tek 10 mjeseci. Milanovićeva odluka upitna je i zbog činjenice da je Budiš već pokušao bježati. Sudac Milanović javnosti je postao poznat nakon što je presudio oslobađajuću presudu u slučaju tužbe za silovanje 28-godišnje američke košarkašice Ilishe Jarett. Gospićkog tajkuna Josu Mraovića proglasio je nevinim izjednačivši tako guranje prsta u anus s rukovanjem.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika