20.08.2007. / 19:52

Autor: Martina Čizmić

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Nogometni reprezentativci igrat će za generale

Iz Zaklade za obranu istine o Domovinskom ratu i uprave Dinama najavili su da bi nogometaši hrvatske reprezentacije i Prve nogometne lige na jesen trebali odigrati prijateljsku utakmicu za generala Antu Gotovinu.

Prihod od ulaznica trebao bi završiti na računima odvjetničkih timova generala optuženih u procesu pred Haaškim sudom. Prošle je godine za generale bila organizirana utakmica Dinama i Hajduka nakon koje je na račun Zaklade uplaćeno milijun kuna.

Prema procjenama člana uprave. Ivana Ćurkovića, Zaklada je do sada prikupila oko 12 milijuna kuna. Tim se novcem osim Gotovinine djelomično financiraju obrane generala Mirka Norca, Rahima Ademija i Mladena Markača.

Izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić rekao je da je razgovarao sa upravom Zaklade te najavio razgovor i sa Hrvatskim nogometnim savezom i izbornikom Bilićem. Želja im je da se utakmica igra u prvom terminu uoči neke kvalifikacijske utakmice. Mamić je istaknuo da nitko ne stoji na braniku domovine kao što su to činili dragovoljci u Domovinskom ratu i nogometaši na utakmicama i prvenstvima. Smatra da je to prirodan savez između sportaša i generala.

Vezane vijesti

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Zdravku Mamiću nije ovih tjedana jedina briga postavljanje nove vlasti u Hrvatski nogometni savez. Medijski manje zanimljiv, ali financijski bitan,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika