21.08.2007. / 08:50

Autor: Nina Tomljanović

PRIŠTINA

Ceku: "Neću sudjelovati na izborima koji se održavaju prije rješavanja statusa Kosova"

Od kosovskih političara koji će sudjelovati na izborima, Ceku je zatražio, da "pokažu individualnu i institucionalnu odgovornost i da ne dopuste da njihove političke razlike utječu na proces utvrđivanja budućeg statusa Kosova"

"Neću sudjelovati na izborima koji se održavaju prije rješavanja statusa Kosova. Ovo što kažem trebalo bi ukazati na to od kolike je važnosti očuvanje jedinstva na Kosovu", kazao je premijer Kosova Agim Ceku o narednim parlamentarnim i općinskim izborima koji će se održati u studenome.

Od kosovskih političara koji će sudjelovati na izborima, Ceku je zatražio, da "pokažu individualnu i institucionalnu odgovornost i da ne dopuste da njihove političke razlike utječu na proces utvrđivanja budućeg statusa Kosova".

Agim Ceku, član je Alijanse za budućnost Kosova, stranke koja je na vlasti s Demokratskim savezom Kosova. Bio je glavni zapovjednik bivše Oslobodilačke vojske Kosova, a do 1999. godine bio je visoki časnik Hrvatske vojske.

UN-ovu upravitelju Joachimu Rueckeru je pregovarački tim Kosova preporučio da izbori budu održani u trećem tjednu studenoga, a Ruecker je najavio da će odluku o tome donijeti početkom rujna.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika