21.08.2007. / 10:14

Autor: Nina Tomljanović

ZLOČINI U IRAKU

Amerikanci optuženi za ubojstva u Iraku

Vojni tužitelji optužili su marinca za ubojstvo jednog stranca u Iraku 2004. godine, a čelnik njegove postrojbe optužen je na civilnom sudu za ubojstvo dvojice zatvorenika

Pripadnici američkih oružanih snaga počinili su zločine u Iraku. Vojni tužitelji optužili su marinca za ubojstvo jednog stranca u Iraku 2004. godine, a čelnik njegove postrojbe optužen je na civilnom sudu za ubojstvo dvojice zatvorenika. Obojica su na slobodi. Navedene optužbe posljednje su u nizu incidenata u Iraku zbog čega sve više raste međunarodna kritika američke invazije.

Narednika Jermainea Nelsona, tužitelji su optužili, zbog "nezakonitog ubojstva nepoznatog stranog državljana u Fallujahu 9. studenoga 2004.godine. Glasnogovornik baze Chris Hughes odbio je ulaziti u detalje, ali je rekao da Nelson nije u pritvoru nego i dalje radi u bazi. "Puno toga se u ovoj fazi još ne zna", rekao je.

Protiv Josea Luisa Nazarioa, koji je bio nadređeni Nelsonu, također je podignuta optužnica, ali budući da je otišao iz vojske njegovim slučajem se bavi tužitelj u Riversideu u Kaliforniji. Nazario se po optužbi koja ga tereti za ubojstvo bez predumišljaja, pred sudom izjasnio da nije kriv, a na slobodu je pušten uz jamčevinu od 50.000 dolara.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika