21.08.2007. / 12:28

 

Extra zona

Bojana Gregorić: Najviše volim biti s Raulom

Glumica Bojana Gregorić - Vejzović na ovogodišnjem je 53. Splitskom ljetu oduševila publiku ulogom Fedre, a za Extru govori o predstavi te obiteljskoj idili sa suprugom Enesom i sinom Raulom

U sklopu 53. Splitskog ljeta Bojana Gregorić-Vejzović odglumila je zasigurno najzahtjevniju ulogu u svojoj karijeri. U podrumima Dioklecijanove palače izvedena je predstava Jeana Racina "Fedra", a tu tragičnu grčku junakinju utjelovila je upravo Bojana. Glavnu mušku ulogu, Egejeva sina Tezeja u kojeg se Fedra, iako joj je posinak, ipak zaljubljuje, odglumio je Aleksandar Cvjetković. Bojana je zbog ove uloge u Splitu provela mjesec i pol dana, a s njom su bili i njezin suprug, također glumac Enes Vejzović, te njihov jednogodišnji sin Raul. Ta višestruko nagrađivana glumica prepričala je doživljaje s proba, ali i iz Splita, grada koji je po njoj zaista jedinstvenog mentaliteta.
EXTRA: Po čemu se uloga Fedre razlikuje od ostalih dramskih uloga koje ste odglumili u kazalištu?
- Fedra je po težini scenskog izražaja jedna od najtežih uloga. Pisana u stihu aleksandrincu dodatni je izazov jer u današnje vrijeme treba postići ležernost kolokvijalnog govora, a ostati vjeran zakonitostima stiha i ljepoti rime. Nije bilo nimalo lako, ali imali smo sjajnog redatelja koj nas je kroz taj težak zadatak vodio takvom lakoćom da se nismo stigli uspaničariti od odgovornosti koju taj tekst sam po sebi nosi.
EXTRA: Kako ste se sporazumjeli s redateljem Marcom Sciaccalugom? Je li vam bilo teško raditi s redateljem koji ne govori hrvatski?
- Govorim talijanski i engleski tako da nije bilo problema, kao niti ostatku ekipe. Naravno da je drugačije raditi s nekim tko ne poznaje jezik koji sluša, ali prava emocija je prepoznatljiva. Kad znate o čemu je riječ, lako je prepoznati da li je prava emocija na pravome mjestu. Bilo je sjajno raditi sa Sciaccalugom.
EXTRA: Kako uspijevate uskladiti svoje obveze glumice i majke?
- Nije uvijek lako. To najbolje pokazuju moji podočnjaci, ali kad volite, ništa nije teško, a ja imam sreću što još uvijek pronalazim i veselje u svom poslu.
EXTRA: Što se promijenilo u vašem odnosu s Enesom nakon što ste se oženili? Mijenja li brak ljude?
- U brak ne bismo ušli da nismo bili sigurni jedno u drugo. Mogu vam samo reći da sam se u Enesa tijekom braka još više zaljubila otkrivši ne samo inteligentnog i neodoljivog frajera, već i požrtvovnog i nježnog oca. Ma nemate dosta mjesta u svom listu da ga nahvalim.


Čitav intervju pročitajte u tiskanom izdanju Extre.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika