21.08.2007. / 15:10

Autor: Marko Biočina

NASTAVAK PREPIRKE

Sanader: "SDP će uskoro izjaviti da je Tito bio ustaša"

Nastavlja se medijska prepirka HDZ-a i SDP-a oko izjave Ljube Jurčića kako smatra da u u Hrvatskoj nema mjesta srpskom kapitalu. Nakon što su već jučer predsjednici stranaka Ivo Sanader i Zoran Muilanović preko medija izmjenili teške riječi, oštra retorika nastavljena je i danas.

Premijer Sanader je još jednom Jurčićevu izjavu proglasio neodgovornom i štetnom po hrvatske interese. „Posljednje izjave čelnika SDP-a govore kako tu nema nikakvog koncepta i nikakve konstruktivnosti nego je riječ o lutanjima od jedne do druge teme. To što je Jurčić izjavio ne koristi hrvatskim kompanijama koje su akvizirale u Srbiji i u jugoistočnoj Europi. Svaka hrvatska vlada i svaka konstruktivna hrvatska politika moraju podržavati hrvatske kompanije da postanu regionalni igrači odnosno da u svom djelovanju nadiđu hrvatske granice i budu aktivni i u drugim zemljama“, rekao je Sanader, te naglasio kako je ta izjava dokaz opće zbunjenosti koja vlada u SDP-u.

„Od čelnika SDP-a u posljednje se vrijeme moglo čuti da je za Hrvatsku Tito važniji od Tuđmana, pa do izjava o ustaštvu i Thompsonu, pa se uskoro može očekivati i izjava da je Tito bio ustaša“, kaže Sanader.

Zoran Milanović, s druge strane, i dalje smatra kako je Jurčićeva izjava izvučena iz konteksta i oštro negira navodno „desničarenje“ za koje je SDP optužio predsjednik HSP-a Anto Đapić. „SDP je ljevica, a Sanader i Đapić su zadnji političari koji mogu nekomu predbaciti nedosljednost i promjenu stavova“, rekao je Milanović.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika