22.08.2007. / 15:35

Autor: Nina Tomljanović

KAZNENA PRIJAVA

Zbog uništavanja plakata s likom Glavaša osječka HVIDR-a prijavila predsjednika Mladeži HDZ-a

Miljenko Kolobarić predsjednik osječke HVIDR-e ustvrdio je da su u nedjelju navečer Opačka i još dvojicu počinitelja građani zatekli kako, na nekoliko lokacija u gradu, uništavaju plakate kojima osječka HVIDR-a želi promovirati knjigu s novinskim člancima o istragama ratnih zločina u Osijeku, u tzv. slučajevima "garaža" i "selotejp"

Općinskom državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava, od čelništva osječke HVIDR-e, protiv predsjednika osječkoga Gradskog odbora Mladeži HDZ-a Milana Opačka i još dvojice nepoznatih počinitelja zbog, kako tvrde, uništavanja plakata s likom Branimira Glavaša i s riječima "Locirati, identificirati, uhititi, transferirati". O navedenoj prijavi danas je izvijestilo čelništvo osječke HVIDR-e.

Miljenko Kolobarić predsjednik osječke HVIDR-e je na današnjoj konfernciji za novinare ustvrdio da su u nedjelju navečer Opačka i još dvojicu počinitelja građani zatekli kako, na nekoliko lokacija u gradu, uništavaju plakate kojima osječka HVIDR-a želi promovirati knjigu s novinskim člancima o istragama ratnih zločina u Osijeku, u tzv. slučajevima "garaža" i "selotejp", u kojima je Glavaš jedan od osumnjičenika, ali i o drugim uhićenjima hrvatskih branitelja u Slavoniji. HVIDR-a je navedene plakate postavila na više mjesta u Osijeku. Kolobarić je također napomenuo da se knjigom, čije se izlaženje očekuje u rujnu žele iskazati nezadovoljstvo s položajem hrvatskih branitelja i svime što se braniteljima događa posljednjih godina. Kazao je i da se HVIDR-a zauzima da se osumnjičenim braniteljima omogući obrana sa slobode, kao što se dogodilo i s nekim osumnjičenicima za ratne zločine srpske nacionalnosti, te je odbacio nagađanja o raskolu u HVIDR-i, iako je predsjednik te udruge Josip Đakić jučer osudio njihove postupke.

Predsjednik osječke HVIDR-e je ocijenio da statut HVIDR-e propisuje da se zadaća udruge temelji na pomoći članovima i njihovim obiteljima, te ako bilo koji čelnik neke udruge, proizašle iz Domovinskog rata, ne bude tako radio, po njemu ne mora ni voditi udrugu

Josip Đakić, predsjednik HVIDR-e, ocijenio je postavljanje plakata prljavim dijelom predizborne kampanje, te smatra da osim Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje (HDSSB), sudjeluje dio članstva osječke HVIDR-e i medija.

Milan Opačak, predsjednik osječkog GO Mladeži HDZ-a za izjavu nije bio dostupan.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika