22.08.2007. / 17:53

Autor: Nina Tomljanović

STANJE HRVATSKOG GOSPODARSTVA

Radoš: "Gospodarska politika HDZ-a doživjela je neuspjeh"

Vanjski dug je u posljednje četiri godine povećan s 19 milijarda eura na 30 milijarda eura, a broj umirovljenika povećan je za oko 20.000, i to većinom vojnih umirovljenika čije su mirovine tri puta veće od mirovina ostalih građana i duže opterećuju mirovinske fondov

Govoreći o stanju hrvatskog gospodarstva, potpredsjednik HNS-a i saborski zastupnik Jozo Radoš je kazao, da je prema svim pokazateljima, gospodarska politika HDZ-a doživjela neuspjeh. Rekao je da je vanjski dug u posljednje četiri godine povećan s 19 milijarda eura na 30 milijarda eura te da je broj umirovljenika povećan za oko 20.000, i to većinom vojnih umirovljenika čije su mirovine tri puta veće od mirovina ostalih građana i duže opterećuju mirovinske fondove. Naveo je, također, da je pokrivenost ukupnog uvoza izvozom 46 posto, što je na razini od prije četiri godine.

Glavni projekti Vlade su bili HITRO.HR i izvozna ofenziva, ali nisu uspjeli, a sadašnja industrijska proizvodnja nije dosegla ni razinu prijeratne, ustvrdio je Radoš.

Hrvatsku mogu unaprijediti i povećati njezin gospodarski rast povezivanje turizma i poljoprivrede, te razvoj uslužnih djelatnosti i financijske industrije, i to na temeljima razvoja kvalitetnog obrazovanja, ističe potpredsjednik HNS-a.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika