23.08.2007. / 15:50

Autor: Marko Biočina

TELEVIZIJA

Hloverka postaje urednica informativnog programa HTV-a

Od izvora bliskih HRT-u, Nacional.hr je saznao da će Hloverka Novak-Srzić prijeći na mjesto šefice informativnog programa HTV-a.

U šturom izvješću objavljenom na web stranici NoveTV navodi se kako je ta televizijska kuća prekinula suradnju s Hloverkom Novak - Srzić. Kao razlog prekida navedeno je kršenje ugovora.

Tako je nepunih godinu dana nakon bučnog prijelaza sa HTV-a na NovuTV završila Hloverkina voditeljska epizoda na toj televizijskoj postaji. Tada se u medijima spekuliralo kako je Hloverka za dolazak na NovuTV inkasirala milijun kuna.

Što je točno uzrokovalo ovakav završetak suradnje zasad nije poznato, no zna se da je Hloverka već duže vremena bila nezadovoljna svojim angažmanom na Novoj, te se bavila mišlju povratka na HTV. Ideja se intenzivirala nakon kadrovskih promjena na vrhu HRT-a i dolaska Vanje Sutlića na mjesto glavnog ravnatelja te kuće.

Nedavno se u medijima pojavila informacija kako je novi pomoćnik glavnog ravnatelja HRT-a Božo Sušec kontaktirao Hloverku s prijedlogom da se vrati na HTV, nudeći joj poziciju direktorice programa. Hloverka je tada negirala te informacije, rekavši kako nikakvog kontakta nije bilo te kako će uskoro potpisati novi ugovor s NovomTV. Iz neslužbenih informacija saznajemo da je Hloverka zbog posla urednice informativnog programa na HRT-u odlučila raskinuti ugovor sa NovomTV.

Glasnogovornica NoveTV Dijana Tušek odbila je navesti koje je to točno ugovorne stavke Hloverka prekšila. "Smatramo kako je u civiliziranom svijetu tajnost ugovora uobičajna praksa. Nikad do sada nismo otkrivali pojedinosti ugovora koje potpisujemo sa svojim zaposlenicima, pa to nećemo učiniti ni sada", u kratkom razgovoru za nacional.hr rekla je Dijana Tušek.

Što se HRT-a tiče, glasnogovornik Janos Roemer je odbio otkriti je li za Hloverku Novak - Srzić predviđeno mjesto u novoj jesenskoj programskoj shemi HTV-a. Romer je naglasio kako će HTV svoje programske planove otkriti "kada za to dođe vrijeme". Na pitanje je li se Hloverka prijavila na natječaj za mjesto direktorice programa, Romer je odgovorio kako "valja pričekati sjednicu Programskog vijeća na kojoj će se otvarati omotnice s prijavama za natječaj, koja je najavljena za 3. rujna, kako bismo uopće vidjeli je li se omotnica s prijavom gospođe Srzić uopće među pristiglim omotnicama".

Vezane vijesti

Hloverka ponovno 'uvodi reda' među neistomišljenicima

Hloverka ponovno 'uvodi reda' među neistomišljenicima

Na HRT-u ponovno iskri na relaciji Hloverka Novak Srzić - novinari. Naime, kako piše tportal, Hloverka Novak Srzić upala je u redakciju emisije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika