30.07.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

ZAGREB

INA KUPUJE DIO MAĐARSKOG MOL-a

INA KUPUJE DIO MAĐARSKOG MOL-a

Nakon što je mađarska naftna tvrtka MOL-a ušla u uži izbor za strateškog partnera koji će kupiti četvrtinu dionica našeg naftnog giganta, članica Ina –grupe, tvrtka Crosco će za 7 milijuna dolara kupiti MOL-ovu tvrtku-kći Rotary. Ugovorom će Crosco, tvrtka specijalizirana za održavanje naftnih postrojenja, preuzeti sve strojeve i uposlenike Rotarya, kao i poslove koje je ova tvrtka sklopila u Siriji i Tunisu. Ova kupovina je dio Croscovog plana da postane najjača naftna servisna tvrtka u jugistočnoj Europi.
Ina trenutačno razmatra kupovinu desetak tvrtki u inozemstvu, uključujući srbijanski Beopetrol, tvrtku nastalu otimanjem Inine imovine početkom rata. Iako Ina nije odustala od sudskog potraživanja povratka Beopetrola, njegov povratak je upitan jer ga srbijanska vlada uvjetuje isplatom novca koji je Srbija uložila u Jadranski naftovod.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika